Turnu Severin: Situaţia Dealului Stârmina şi a Pasarelei de la Ciochiuţa, discutate la Prefectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Situaţia Dealului Stârmina şi a Pasarelei de la Ciochiuţa, discutate la Prefectură
Turnu Severin: Situaţia Dealului Stârmina şi a Pasarelei de la Ciochiuţa, discutate la Prefectură

Şeful Secţiei Drumuri Naţionale Mehedinţi, Dorin Florescu, a prezentat subprefectului Aladin Georgescu, în cadrul Şedinţei de Colegiu Prefectural, situaţia reală în care se află lucrările la două dintre cele mai importante obiective de infrastructură din judeţ.

Membrii Colegiului Prefectural au solicitat informaţii suplimentare cu privire la executarea unor lucrări de modernizare a reţelei de drumuri naţionale, în special cu privire la stadiul în care s află lucrările de reabiliatare a DN 56 A pe Dealul Stârmina, a lucrărilor la pasarela de la Ciochiuţa, situată pe DN 6, dar şi cu privire la stadiul lucrărilor la centura ocolitoare a Severinului.  Toate aceste trei lucrări, au ca termen de finalizare anul 2010.

La finele lui august, se va şti firma ce va construi pasarela de la Ciochiuţa

Conform directorului Dorin Florescu, cele trei lucrări de anvergură ce au ca termen de finalizare anul 2010, de ridică la suma de peste 82 milioane de euro. „Pentru lucrările de reabilitare a DN 56 A pe Dealul Stârmina, au fost alocate 24,2 milioane euro, la ora aceasta lucrările fiind demarate. Concomitent se lucrează şi la reabilitarea rutei ocolitoare Hinova – Scăpău – Devesel, în vederea devierii traficului auto în perioada când pe sensul de mers circulabil de pe Dealul Stârmina, va fi nevoie să staţioneze utilajele de mare tonaj folosite la lucrări”, a declarat Dorin Florescu. În ceea ce priveşte continuarea lucrărilor la Pasarela de la Ciochiuţa, Dorin Florescu a declarat că aici situaţia este totuşi neclară. „Lucrările la această lucrare au fost abandonate de mult timp şi, drept urmare, structura metalică de aici a avut mult de suferit. Va  trebui ca unele lucrări să dfie reluate. La sfârşitul acestei luni va avea loc licitaţia, după care se va cunoaşte firma ce va realiza lucrarea. Până când se va trece efectiv la lucrări, se are în vedere construirea unui alt podeţ metalic şi pentru celălalt sens de mers, astfel încât traficul rutier să nu mai fie gâtuit în acveastă zonă”, a mai specificat Florescu.

Centura va fi gata în 2010

În ceea ce priveşte centura ocolitoare a Severinului, pentru această lucrare s-au alocat 35,5 milioane de euro. Dorin Florescu susşine că în luna octombrie a anului 2010, aceasta va fi dată în folosinţă, traficul în municipiu devenind apoi unul destul de fluidizat. Lşa ora actuală, Secţia Drumuri Naţionale Mehedinţi, are în custodie o reţea de 324 de kilometrii, atât în zona de şes cât şi în zona de deal ale judeţului. Pentru lucrări în regim propriu de refacere, reabilitare, întreţinere şi administrare a acestor drumuri, secţia a primit peste 5 milioane de lei, după cum mai spune Florescu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite