Turnu Severin: Prefectul nemulțumit de situația școlilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Prefectul nemulțumit de situația școlilor
Turnu Severin: Prefectul nemulțumit de situația școlilor

Cu o săptămână înaintea începerii anului școlar, unitățile de învățământ sunt adevărate șantiere

Prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, a verificat în cursul zilei de ieri câteva din şcolile la care lucrările de reabilitare şi igienizare se află în plină desfăşurare. Reprezentantul guvernului doreşte să se asigure că în data de 14 septembrie, toate unităţile de învăţământ vor fi pregătite să primească elevii în cele mai bune condiţii, însă situația de la fața locului spune cu toul altceva. Pentru început, Ion Mîţu, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar au verificat şcolile din Strehaia, Corcova şi Floreşti.

“Nu sunt deloc mulţumit de ceea ce am văzut la cele trei unităţi şcolare. La Strehaia se lucrează la Şcoala Mihai Viteazul şi nu cred că aceste lucrări vor fi finalizate până începe şcoala, la Corcova elevii vor fi nevoiţi să înveţe în bănci vechi de peste 40 de ani, aceleaşi bănci în care, probabil au învăţat şi bunicii lor. La Floreşti am întâlnit o situaţie desprinsă din filmele de comedie. Se construieşte un nou local pentru şcoala din comună, însă amplasamentul ales este impropriu, chiar în faţa vechii şcoli, pe marginea drumului, ceea ce reprezintă un pericol pentru copii. Termenul de finalizare pentru noua clădire este luna mai 2010 aşa că şi aici elevii vor învăţa printre cărămizi şi moloz”, a declarat prefectul.

 Acesta  le-a cerut directorilor de şcoli să-şi ia în serios rolul de manageri şi să întocmească proiecte cu care să atragă finanţări pentru dotarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ. El a apreciat că este de neacceptat să ne trezim în fiecare an, la începutul lunii septembrie, că ne confruntăm cu întârzieri în ceea ce priveşte lucrările executate la şcoli.  Acţiunea prefectului de verificare a unităţilor de învăţământ va continua şi în zilele următoare.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite