Turnu Severin: Prefectul anunţă un control de anvergură la Pătulele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Prefectul anunţă un control de anvergură la Pătulele
Turnu Severin: Prefectul anunţă un control de anvergură la Pătulele

Circa 100 de locuitori ai comunei Pătulele au solicitat sprijinul prefectului, deoarece nu pot intra în posesia suprafeţelor de teren pe care spun că le deţin.

Nemulţumirile oamenilor pornesc de la faptul că Agenţia Domeniile Statului a concesionat o suprafaţă de 207 hectare de teren unui investitor. La sfârşitul săptămânii trecute, prefectul s-a întâlnit cu localnicii din comună, de la care a aflat cp respectivele terenuri concesionate le aparţin şi, mai mult decât atât, pământul a fost lucrat până acum de aceştia. Grav este că unii dintre ei au şi titluri de proprietate asupra suprafeţelor concesionate.

După ce a văzut documentele pe care oamenii i le-au pus la dispoziţie, Ion Mîţu a declarat că va solicita un control de anvergură pentru a face lumină în acest caz. “Din câte am constatat, terenurile pe care le-au lucrat oamenii până acum au fost concesionate de către Agenţia Domeniile Statului. Voi solicita Corpului de control al prefectului, Direcţiei Finanţelor Publice, Oficiului de Cadastru şi celorlalte instituţii abilitate să verifice, în amănunt, în ce bază a fost întocmit contractul de concesiune. Vreau să vă spun că miza este destul de mare. Gândiţi-vă numai la banii pe care persoana care a concesionat pământul îi are de încasat, ca subvenţie de la APIA”, a precizat prefectul Ion Mîţu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite