Praf de puşcă confiscat în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Praful de puşcă era transportat în trei cutii metalice
Praful de puşcă era transportat în trei cutii metalice

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au descoperit asupra unui cetăţean român 750 de grame de pulbere expolzivă pe care acesta încerca să o introducă ilegal în România. Pulberea explozivă  fabricată  în Serbia era depozitată în trei cutii de 250 de grame şi  era destinată fabricării cartuşelor de vânătoare

Bărbatul s-a prezentat la controlul de frontieră, pe sensul de intrare în România, conducând autoturismul personal. El  a declarat poliţistului de frontieră şi lucrătorului vamal că nu deţine bunuri sau obiecte interzise de legea română.

 În urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, a bunurilor deţinute au fost descoperite şi nedeclarate în bagajele personale, trei cutii cu pulbere pentru cartuşe în greutate de 250 de grame fiecare pentru care bărbatul nu deţinea documentele legale necesare introducerii lor în România.

Cu pulberea explozivă cumparata din Serbia  severineanul fabrica peste 300 de cartuşe   de vânătoare.

Lui C Marian i s-a întocmit lucrare penală în care se fac cercetări sub  aspectul săvârşirii infracţiunii  de deţinere şi transport de expolzivi de uz civil sau articole pirotehnice. Pulberea  explozivă a fost ridicată în vederea expertizării”, a declarat Valeriu Pera, purtător de cuvânt la SPF Mehedinţi.
                                                 
 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite