Portul Drobeta, reinventat după 20 de ani/ Terase la malul Dunării și locuri de acostare pentru yachturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portul severinean are o suprafață de 40.000 de metri pătrați și o faleză de peste 1,5 kilometri lungime. Aici vor funcționa două terase cu ponton și vor fi amenajate locuri de acostare și rampă de lansare pentru yahturi.

După ce, ani de-a rândul, turiștii străni care poposeau în portul severinean s-au plâns că nu există magazine de suveniruri sau tersae, administrația Portului din Severin a demarat un proiect prin care să rezolve aceste probleme și să schimbe imginea dezolantă a locurilor de acostare de pe faleza Dunării.

„De peste 20 de ani nu s-a mișcat mimic în acest port, în care nu poți găsi nimic altceva decât terenuri virane și bălării. Înainte de 1989, motonavele opreau în portul nostru zilnic, iar în fiecare joi se pregătea un program special, cu folclor, mâncare și programe artistice. Apoi turiștii erau conduși la muzeu. În ultimul timp, motonavele ne-au ocolit, pentru că nu aveau pentru ce acosta în Severin”, ne spune Eugen Manofu, directorul porturilor Severin, Orșova și Moldova Veche.

image

În 2010, doar 50 de astfel de nave pline cu turiști au oprit în portul severinean, însă oamenii au plecat dezamăgiți de faleza deloc ofertantă.

„Vrem să reînviem interesul pentru portul din Severin. Lucrăm la amenajarea unui parc, vom planta flori, gazon, vom monta și o fântână arteziană. Băncile au fost deja amplasate. În plus, am închiriat spații pentru două terase”, mai spune șeful portului.

Afaceriștii dezvoltă activitatea în port

Stelian Șteanță este fost scafandru și are state vechi în domeniul afacerilor.

El a contactat administrația portului din Severin, pentru a obține spațiul necesar amenajării unei terase.

„Este o afacere pe domeniul meu. Voi amenaja o terasă și un restaurant plutitor. Zona este superbă și încercăm să readucem interesul oamenilor pentru port, așa cum era pe vremuri, când omul venea la malul Dunării și se relaxa cu muzică bună, mici și bere”, ne-a spus omul de afaceri.

În mai puțin de o lună, terasa va deveni funcțională și va fi „atașată” de un restaurant plutitor.

Cea de-a doua terasă este în curs de amenajare și aparține consorțiului Navrom.

Administrația portului mai pregătește și o rampă de lansare pentru yahturi, dar și locuri de acostare pentru ambarcații de mici dimensiuni.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite