Turnu Severin: Vama Porțile de fier I asaltată de rezidenții români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Vama Porțile de fier I asaltată de rezidenții români
Turnu Severin: Vama Porțile de fier I asaltată de rezidenții români

Chiar dacă numărul românilor întorși din străinătate prin Vama Porțile de Fier I pentru petrecerea concediului, este destul de ridicat, față de anul trecut se înregistrează totuși o scădere semnificativă a rezidenților întorși pe pământurile natale. 

Conform înlocuitorului la comanda Punctului de Trecere a Frontierei, comisar Ion Costea, în ultimile 24 de ore, prin Vama Porțile de Fier I, au intrat în țară 124 de autoturisme și respectiv 227 de persoane, toți rezidenți în statele membre ale Uniunii Europene. „La intrarea în ţară, toate acestea au declarat că se întorc pentru a petrece concediul alături de familiile rămase în ţară. Cei mai mulţi însă se întorc din Italia”, a declarat comisarul Ion Costea.

Acesta mai susţine că, deşi numărul celor ce intră în ţară este unul destul de ridicat faţă de luna anterioară, este totuşi mai mic faţă de numărul rezidenţilor întorşi acasă în aceeaşi perioadă a anului trecut. „Dacă în această primă săptămână a lunii august am înregistrat o creştere cu aproape 75% a numărului de români întorşi acasă, faţă de aceeaşi perioadă a anulu trecut, acesta este mai mic cu cel puţin 35 la sută”, mai declară Ion Costea.

„Lucrez în Italia şi petrec concediul acasă”

 Majoritatea rezidenţilor români ce vor să-şi petreacă oncediul alături de familiile din ţară, lucrează în Italia. Şi cum luna lui august este perioada concediilor, nu au pierdut nici ei ocazia de a se întoarce acasă. „Lucrez în Italia, la Padova, iar acum mă întorc acasă în concediu. Sunt chiar din Severin şi am aici părinţii şi fraţii. Bineînţeles că şi rude şi prieteni şi colegi. Nu am mai venit pe acasă de la sărbătorile de iarnă”, declară Camelia Panciu, severineanca ce lucrează în Padova de peste patru ani. În ceea ce priveşte criza financiară, severineanca stabilită în Italia susţine că efectele acesteia se vede şi în bagaje. „Am bagaje, însă multe sunt lucruri personale. Nu am uitat nici micile cadouri pentru familie, însă ele sunt mult mai puţine faţă de anii trecuţi. Asta este.  Trecem fiecare peste această criză cum putem. Trebuie însă să ne descurcăm”, mai susţine Camelia.

Trafic crescut până la jumătatea lui septembrie  

Avalanşa de români rezidenţi ce se întorc în ţară în vederea petrecerii concediului, a început încă de la sfârşitul lunii iulie. Conform comisarului Ion Costea, în ultimile zile ale lunii iulie, s-au înregistrat chiar şi 2500 de persoane pe zi, ce au intrat în ţară prin Vama Porţile de Fier I. „Cel mai mare trafic s-a înregistrat în data de 2 august, atunci intrând în ţară  4600 persoane cu 1700 mijloace de transport. Această situaţie va continua şi în zilele următoare, însă la o intensitatea mai mică. Ne aşteptăm însă la un nou val, de data aceasta pe sensul de ieşire din ţară, asta în perioada 1-15 septembrie.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite