Pompierii şi jandarmii mehedinţeni se implică în campania de împădurire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de jandarmi şi pompieri din Mehedinţi au participat, astăzi, la o acţiune de plantare de puieţi, în localitatea Hotărani.

Pentru a sărbători Luna Plantării Arborilor, dar şi în contextul marcării Anului Internaţional al Pădurilor şi Anului European al Voluntariatului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Drobeta” şi Jandarmeria Mehedinţi s-au alăturat campaniei naţionale de împădurire.

Aceştia au participat, astăzi, la plantarea unor puieţi de plop în pădurea Hotărani, în speranţa că în câtiva ani se vor reface zonele împădurite, iar ecosistemul va fi din nou funcţional.

De altfel, în această perioadă, Inspecţia de Prevenire din cadrul I.S.U.”Drobeta” a realizat verificarea respectării de către întregul personal silvic din judeţ, a legislaţiei în domeniul apărării împotriva incendiilor, la fondul forestier.

De asemenea, pe întreg parcursul anului, în instituţiile de învăţământ din judeţ, activităţile de informare preventivă a preşcolarilor şi elevilor vor urmări şi informarea acestora privind importanţa protejării pădurilor
”, a precizat plt. Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU “Drobeta”.

La acţiune au fost mobilizaţi 55 de pompieri şi 60 de jandarmi. “Crezând în succesul ideii de voluntariat, de-a lungul timpului, Jandarmeria Mehedinţi s-a mai alăturat şi altor campanii importante de protejare a mediului înconjurător, precum ,,Let s do it România !’’şi ,,România prinde rădăcini’’, ne-a spus cpt. Claudia Mendea, purtătorul de cuvânt al IJJ Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite