VIDEO Pompierii voluntari trebuie să facă prevenire privind incendiile de vegetaţie în comunele mehedinţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii voluntari, la instructaj
Pompierii voluntari, la instructaj

La sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi s-a desfăşurat convocarea trimestrială de pregătire cu şefii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă (SVSU) înfiinţate la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale

Şefii serviciilor voluntare trebuie să informeze populaţia cu privire la modurile de igienizare a câmpurilor dar şi despre faptul că astfel de acţiuni sunt interzise dacă se efectuează fără respectarea legislaţiei.

Pompieri voluntari au avut ocazia să discute cu conducerea ISU Drobeta  despre modul de întocmire a documentelor de raportare a intervenţiilor, dotarea, încadrarea şi funcţionarea SVSU, reglementările specifice referitoare la voluntariatul în situaţii de urgenţă, precum şi prezentarea planului de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă în anul 2012.  

               
Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă este condus de un şef şi are în componenţă un compartiment de prevenire şi una sau mai multe formaţii de intervenţie, salvare şi prim-ajutor.

Compartimentul de prevenire din cadrul serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă are ca principale atribuţii prevenirea producerii unor situaţii de urgenţă, prin acţiuni de îndrumare şi control în localităţile în care îşi desfăşoară activitatea. De la începutul acestui an şi până în prezent, serviciile voluntare au intervenit pentru stingerea a 82 arderi necontrolate.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite