Pompierii mehedinţeni au cheltuit 61.900 de lei pentru piese de schimb anul trecut, iar acum maşinile noi stau în garaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul 2011 a fost un an greu pentru pompieri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a asigurat gestionarea unui număr de 4.732 situaţii de urgenţă (creştere semnificativă de 189 % faţă de anul 2010)

Pompierii au intervenit la 384 la incendii şi alte 449 arderi necontrolate localizate şi lichidate, pe timpul cărora au fost salvate 14 persoane (11 adulţi şi 3 copii)  şi 321 animale şi păsări.

Smurd-ul, anul trecut  a acordat asistenţă medicală în peste 3400 de cazuri. Chiar dacă anul 2011 s-a încheiat relativ bine, pentru 2012 veştile nu sunt bune, autospecialele primite în toamnă aştaptă să devină operaţionale.

„Încă nu pot fi funcţionale pentru că trebuie o dotare corespunzătoare, cel mai târziu acest lucru se va întâmpla la 1 martie, trebuie să avem spaţiu pentru medicamente, pentru personal.

Garajul pentru ambulanţă trebuie menţinut în permanenţă în tensiune pentru că sunt aparatele medicale, chestii mărunte de o priză, de instalaţii. Bugetul nostru nu poate suporta aceste dotări, cu ajutorul consiliilor locale  vom pune la punct aceste mici neajunsuri”, a declarat Constantin Florea,  inspector şef la ISU Drobeta.

 În 2011, pompierii au cheltuit 61.900 de lei pentru piese de schimb pentru parcul auto, investiţii se vor diminua după ce maşinile noi vor intra în funcţiune.

„O parte din ele le indisponibilizăm pentru a nu mai greva costuri cu piesele de schimb, avem şase autospeciale, în prima etapă o să disponibilizăm două”, a declarat suprefectul Ioan Suru.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite