Turnu Severin: Pompierii mehedințeni își arată dotările

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Pompierii mehedințeni își arată dotările
Turnu Severin: Pompierii mehedințeni își arată dotările

Mâine, începând cu ora 9 dimineața, severinenii pot admira autospeciale, bărci de salvare sau costume de protecție antichimică. Expoziția are loc în fața casei Tineretului, cu ocazia Zilei Internaționale de Reducere a Riscului Dezastrelor Naturale.  

Organizată de ISU Mehedinți, expoziția dotărilor și a tehnicilor de luptă împotriva dezastrelor, face parte dintr-o serie de acțiuni desfășurate cu ocazia Zilei Internaționale de Reducere a Riscului Dezastrelor Naturale. Pompierii mehedințeni și-au propus să informeze populația cu privire la modul de acțiune în caz de dezastru, acesta fiind și scopul expoziției de mâine.

 Autospeciale de intervenție, bărci de salvare, costume de protecție antichimică, detectoare de muniție sau echipamente de salvare la înălțime, sunt doar câteva dintre dotările ce pot fi admirate la expoziție. Evenimentul va începe la ora 9 dimineața, iar exponatele vor fi grupate pe standuri. „Cei interesați pot vizita standurile specifice fiecărui tip de risc. Vor fi standuri pentru inundații, cutremur, incendiu, descarcerări, alunecări de teren și așa mai departe. Oamenilor li se va explica ce se folosește, cum se folosește și li se vor acorda toate informațiile de care sunt interesați”, ne-a spus Liviu Borugă, șeful Centrului Operațional pentru Situații de Urgență.

Ziua porților deschise

În afara expoziției, mâine, pompierii vor organiza Ziua Porților Deschise. Concret, familiile cadrelor sau chiar simpli cetățeni, pot vizita centrele teritoriale ISU din județ, inclusiv unitatea din Turnu Severin. De asemenea, Serviciul de Protecție Civilă va organiza exerciții de alarmare a populației, în localitățile Godeanu, Ilovăț și Vrata.

citește în Adevărul de Seară Turnu Severin ce dezastre le dau cele mai mari bătăi de cap pompierilor și află care sunt zonele de risc din Mehedinți

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite