Poliţiştii de frontieră din Mehedinţi au confiscat 85 de kilograme de şalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peştele a fost confiscat, iar pescarul sancţionat contravenţional
Peştele a fost confiscat, iar pescarul sancţionat contravenţional

Un pescar sportiv a fost sancţionat contravenţional, pentru că a pescuit, peste limita legală admisă de lege, în aval de Barajul de la Porţile de Fier I. 

Având informaţii că anumiţi pescari sportivi pescuiesc, în aval de Sistemul Hidroenergetic şi de Navigaţie Porţile de Fier I, mari cantităţi de peşte, folosind lansete, mulinete şi twistere şi afectând astfel fauna acvatică, poliţiştii de frontieră au organizat, duminică după-amiază, pe Dunăre, o acţiune pe lina combaterii braconajului piscicol, între Schela Cladovei şi Gura Văii.

La un moment dat, în apropierea SHEN Porţile de Fier I, au observat o barcă pescărească în care se afla o persoană care, cu ajutorul mai multor lansete şi mulinete, reuşise să prindă într-un timp scurt o cantitate mare de peşte din specia şalău.   

 “Trecând la  identificarea persoanei,  s-a constatat că este C. Nicolae, în vârstă de 50 ani, din Piteşti. Acesta reuşise să prindă cu ajutorul lansetelor şi twisterelor(momeli artificiale), 85 kg de peşte  din specia şalău, cantitate cu mult peste limitele legale admise de lege”, a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

image

Întreaga cantitate de peşte a fost confiscată, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 600 de lei.

“Reamintim că un pescar sportiv poate pescui doar o cantitate de 5 kg de peşte pe zi. Asemenea gen de pescuit sportiv distruge fauna acvatică şi afectează reproducerea speciei, iar porţiunea respectivă unde se execută asemenea gen de activităţi se depopulează”, a adăugat comisarul şef Valeriu Pera.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite