Poliţiştii au periat Strehaia de evazionişti: Patru persoane acuzate că au păgubit Termocentrala Halânga au fost reţinute, iar alte patru au mandate în lipsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mascaţii i-au ridiat pe interlopi direct din pat
Mascaţii i-au ridiat pe interlopi direct din pat

În urma percheziţiilor făcute, joi seară, la Strehaia, şase persoane sunt învinuite pentru săvârşirea infracţiunilor de grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual, fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, transmiterea fictivă de părţi sociale sau a acţiunilor deţinute în scopul sustragerii de la urmărirea penală şi spălare de bani.

Poliţiştii mehedinţeni de la Investigarea Fraudelor, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Operaţiuni Speciale Mehedinţi, în baza autorizaţiilor emise de către Tribunalul Mehedinţi, au efectuat, joi seară, şapte percheziţii domiciliare la sediul unor societăţi comerciale şi persoane fizice din localitatea Strehaia.

Cu această ocazie, şase persoane au fost identificate şi conduse la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual, fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, transmiterea fictivă de părţi sociale sau a acţiunilor deţinute în scopul sustragerii de la urmărirea penală şi spălare de bani. „(...) s-au constituit într-un grup infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni şi, în perioada iunie-decembrie 2007, au indus în eroare o societate comercială din Drobeta Turnu Severin cu ocazia încheierii şi derulării unui contract de furnizare de cărbune, cauzând un prejudiciu total de 3.000.783,12 lei”, se precizează într-un comunicat al IPJ Mehedinţi.


Potrivit sursei citate, faţă de V. Ion (46 ani), din Tîrgu Jiu- judeţul Gorj, M. Claudia (34 ani), din Strehaia- Mehedinţi, T. Grigore (31 ani), din comuna Ilia- judeţul Hunedoara şi M. Ileana (50 ani), din Strehaia, a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, urmând ca vineri să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, faţă de M. Daniel (43 ani), M. Alin (25 ani), M. Stela (49 ani) şi M. Ion (43 ani), toţi din Strehaia, urmează ca, astăzi, să se propună arestarea preventivă în lipsă.

Descinderi, joi seară, la Strehaia



Acţiunea la care au participat, joi seară, peste 100 de poliţişti a fost coordonată de şeful IPJ Mehedinţi, comisarul şef Ştefan Ponea.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite