Turnu Severin: Poliţiştii au finalizat cercetările în cazul Cireşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii mehedinţeni au finalizat, ieri, cercetările în dosarul penal privind incidentele produse pe 23 august a.c., din comuna Cireşu.

Pe baza probelor administrate în cursul urmării penale, patru bărbaţi au fost propuşi pentru trimiterea în judecată în stare de libertate pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Aceştia, au provocat un conflict spontan, spun poliţiştii, la o sărbătoare câmpenească. "În incidentul produs pe o fâneaţă neîngrădită, au fost implicate circa 30 de persoane care aveau asupra lor arme albe. Conflictul a degenerat în comiterea de acte de violenţă şi agresiune faţă de forţele de ordine ajunse la faţa locului pentru a-l aplana”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Mehedinţi.            

În acest caz au fost audiate peste 75 de persoane, inclusiv reprezentanţii autorităţilor publice locale care au organizat respectiva sărbătoare, aceştia din urmă fiind sancţionaţi contravenţional,  pentru că nu au luat măsuri pentru asigurarea ordinii.

Poliţiştii au tras şase focuri de armă
Scandalul a izbucnit, pe 23 august a.c., cu ocazia unei serbări câmpeneşti, în localitatea Cireşu, în momentul în care localnicii le-au cerut unor tineri să-şi ridice autoturismele de pe terenurile lor. Fiecare dintre părţi a pus mâna pe ce a apucat şi a început să lovească. Cele două tabere au fost cu greu despărţite de oamenii legii, care au folosit armamentul din dotare. A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor care au tras şase focuri de armă în plan vertical pentru a-i despărţi pe scandalagii. În încăierare, hainele unui om al legii au fost sfâşiate, iar doi dintre protaginişti au ajuns la spital cu lovituri la faţă şi cap. Locul a fost, în scurt timp, împânzit şi de mascaţii chemaţi să liniştească spiritele.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite