Poliţist demn de laudă. Claudiu Iacov a fost felicitat de poliţiştii austrieci pentru destructurarea unui grup infracţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Iacov(foto dreapta)a fost felicitat de politişti austrieci
Claudiu Iacov(foto dreapta)a fost felicitat de politişti austrieci

Germania, Austria şi Elveţia au fost ţinta unui grup infracţional format din peste 15 tineri. 1milion de euro este prejudiciul spargerilor date de un grup de severineni

Claudiu Iacov este poliţistul mehedinţean care a primit felicitări de la reprezentanţii Ministerului Federal de Interne de la Viena pentru prinderea a patru din membri grupării.

În luna februarie, a colaborat cu oamenii legii din strinătate pentru destructurarea acestui grup  care a dat mai multe spargeri la bijuteriile din Austria, Elveţia şi Germania.

Banda formată din peste 15 tineri mehedinţeni aajuns băgat spaima în  patronii bijuteriilor din aceste ţări.

“În cursul anului 2011, poliţişti din cadrul  Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Mehedinţi, au participat la o serie de activităţi în colaborare cu  autorităţile judiciare din Germania, Austria şi Elveţia pentru destructurarea unei grupări infracţionale compusă din tineri din Drobeta Turnu Severin şi judeţul Mehedinţi”, a precizat poliţistul.

Indivizii au reuşit în această perioadă să fure bijuterii în valoare de un milion de euro.

“Aceştia în cursul anilor 2010-2011 au comis mai multe spargeri pe teritoriul celor trei ţări, în general, la  magazine de bijuteri  sustrăgând cantităţi impresionante de bijuterii, ceasuri de aur de o mare valoare, prejudiciul total ridicându-se la aproximativ un  milioan de euro.

Bunurile, o mare parte a fost comercializată în ţările respective, dar bijuteriile  au ajuns şi în oraşe cu o putere economică mai mare, în special Timişoara şi Bucureşti. S-a reuşit  arestarea a patru dintre autori, gruparea fiind formată din peste 15 membri, trei fiind arestaţi în Austria şi unul în Elveţia”, a dăugat ofiţerul.

Infractorii severineni  au  avut aceste îndeletniciri şi acasă.

”Câţiva din infractorii acestui grup  au făcut acelaşi lucru şi în ţară, chiar şi în Drobeta Turnu Severin.

În ultimi ani, membrii acestei grupări nu au mai fost identificaţi ca autori la infracţiuni de acest gen în România pentru că marea parte a timpului şi-au petrecut-o în ţările respective, unde “beneficiul” era  mult mai mare”, a declarat Claudiu Iacov.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite