O poliţistă din Mehedinţi a fost înjunghiată în stradă de un scandalagiu. Agresorul, liniştit cu şapte focuri de armă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra era în misiune în satul Poroiniţa, comuna Rogova, unde trebuia să aplaneze un conflict spontan. Echipajul de poliţie de la Vânju Mare a răspuns la o solicitare venită prin 112 din partea unui bărbat de 50 de ani care cerea ajutor deoarece patru indivizi îl ameniţau şi îl înjurau.

UPDATE ora 10.35
Poliţista înjunghiată şi agresorul ei sunt internaţi în aceeaşi secţie, la Terapie Intensivă, la Spitalul Judeţean Mehedinţi.

„Tânăra are o plagă înjunghiată în hemitorace stâng, penetrant cu pneumotorax, i s-a pus un tub de dren şi este sub supraveghere medicală. Agresorul este în stare foarte gravă, are multiple plăgi împuşcate, se dicută transferarea lui la altă unitate medicală din ţară”, a declarat Elena Bololoi, director Îngrijiri Medicale Spitalul Judeţean Mehedinţi.

Scandalul a început în jurul orei 23.00. Patru bărbaţi din satul Poroiniţa, comuna Rogova, l-au ameninţat cu bătaia pe un consătean. Speriată, victima a sunat la poliţie.

Un echipaj de la Vânju Mare a ajuns, la  faţa locului, chiar în toiul conflictului.  La vederea uniformelor, scandalagiii nu s-au liniştit, mai mult au sărit la bătaie, poliţistul  fiind nevoit să pună cătuşele unuia din membrii grupului. Văzându-şi prietenul încătuşat, un alt bărbat a sărit şi a înjunghiat-o pe colega poliţistului.

„Poliţistul a tras două focuri de avertisment, în aer, agresorul nu s-a supus somaţiei legale şi intenţiona să-l rănească şi pe poliţist”, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt la IPJ Mehedinţi.

Deoarece conflictul a degenerat, omul legii a scos pistolul şi a tras două focuri, în aer.  Atacatorul nu s-a speriat de avertisment, atunci poliţistul  a tras şi  l-a nimerit în picior. Bărbatul s-a liniştit după ce au mai fost trase patru gloanţe, două dintre acestea nimerindu-l în abdomen şi coapsă.

Atât poliţista rănită cât şi atacatorul ei au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Mehedinţi pentru îngrijiri medicale, starea lor este stabilă. Membrii grupului  au vârste cuprinse între 17 şi 58 de ani.

Acţiunea este coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi. Atacatorul va fi cercetat pentru ultraj. O altă  poliţistă  din Mehedinţi a fost agresată în luna martie a.c. în timp ce era în misiune.

Ea a fost lovită în cap cu un obiect metalic, în timpul unei descinderi la Drobeta-Turnu Severin. Agresorul era un recidivist extrem de periculos, fusese condamnat pentru tentativă de omor şi eliberat condiţionat.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite