Plan „roșu” pentru dezastre, elaborat în Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanții instituțiilor din Mehedinți s-au întâlnit la sediul ISU
Reprezentanții instituțiilor din Mehedinți s-au întâlnit la sediul ISU

În caz de calamitate, instituțiile din Mehedinți sunt pregătite pentru intervenție. Pentru prima dată, toți factorii de intervenție au un plan comun, iar fiecare instituție are trasate sarcini precise.

Ieri, la sediul ISU Drobeta a fost pus la punct „Planul Roșu” de intervenție în caz de calamitate. La eveniment au fost prezenți reprezentanții tuturor instituțiilor abilitate din Mehedinți, care vor colabora în cazul unor evenimente de forță majoră.

Planul a fost elaborat după modelul francez, iar în momentul activării acestuia, va fi angrenată toată capaciatatea de intervenție din județ. Asta presupune o coordonare de la A la Z a tuturor instituţiilor cu răspundere.

Odată activat, planul roşu va angrena toate forţele, chiar şi în timpul liber al personalului şi va micşora timpul de reacţie în astfel de misiuni. El va fi activat doar în cazul unui accident aviatic, unei poluări chimice, accident rutier cu mai mult de 10 victime, accident feroviar sau alte cazuri de forţă majoră.

„Ca noutate în cazul intervențiilor de acest gen, în care sunt implicate mai multe victime, este faptul că se va micșora substanțial timpul de reacție. În plus, toată capacitatea de intervenție de la nivelul județului va fi angrenată în acest plan, acest lucru impunând și aducerea personalului de acasă, din timpul liber”, ne-a spus Florentin Dragomir, prim-adjunct ISU Mehedinți.

Organizare și sincronizare între instituții
Planul este o premieră pentru județul Mehedinți și se poate activa și în cazul unui cutremur de proporții, sau atunci când intervențiile necesită implicarea unor forțe majore ori în condiții extreme.

„Acest plan are scopul de a omogeniza activitatea de intervenție. Practic, fiecare instituție va ști ce are de făcut în cazurile extreme. Noi, jandarmii, intervenim pentru delimitarea perimetrului, acordarea primului ajutor, în măsura în care acest lucru este posibil sau îndrumarea participanților la trafic, în cazul unei circulații restricționate”, a spus și locotenent-colonel  Adrian Ghinea, reprezentantul Jandarmeriei Mehedinți.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite