Peste 300 hectare de vegetaţie, mistuită de flăcări în trei ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În decurs de circa trei ore, sâmbătă au ars, în Mehedinţi, circa 310 hectare de vegetaţie uscată şi mărăciniş. Cele mai mari incendii au izbucnit în comunele Burila Mare şi Bâcleş. 

Începând cu ora 11, ziua de sâmbătă a fost „bogată” în evenimente, cel puţin din punctul de vedere al pompierilor. În decurs de trei ore, au izbucnit patru incendii de vegetaţie uscată, focul mistuind circa 310 hectare.

Primul a avut loc în Oreviţa Mare, unde din cauza unui foc lăsat nesupravegheat au ars aproximativ 20 ha de vegetaţie şi litieră.

Pompierii nici nu apucaseră să stingă acest incendiu, că a izbucnit un altul în localitatea Iablaniţa, comuna Pădina Mare. Ajutaţi de 15 voluntari, pompierii au reuşit să-l stingă de-abia după circa o oră şi jumătate, însă au ars vegtaţie uscată şi mărăciniş pe o suprafaţă de 30 de hectare.

În jurul orei 13,00, un alt incendiu, o altă locaţie: în comuna Bâcleş. Timp de aproximativ cinci ore, au ars vegetaţie uscată, mărăciniş şi litieră pe o suprafaţă de cca. 40 ha şi a fost afectată o plantaţie de pomi, pe o suprafaţă de circa 2 hectare.

Cel mai mare incendiu, în urma căruia au ars circa 200 ha de vegetaţie uscată şi mărăciniş şi 20 hectare de litieră, a izbucnit în comuna Burila Mare, în jurul orei 14,12 şi s-a încheiat sâmbătă noapte, la 00,55.  

La sfârşitul săptămânii trecute, prin Centrul Operaţional Judeţean, s-a asigurat monitorizarea a altor 12 incendii de vegetaţie uscată la care au acţionat S.V.S.U. ale comunelor Pădina, Dumbrava, Şişeşti, Prunişor, Rogova, Gruia, Tâmna, Gârla Mare, Obârşia de Câmp (două incendii), Bălăciţa şi Şimian.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite