MEHEDINŢI Au deszăpezit, în patru zile, 200 de metri din trei kilometri de drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zăpada a aruncat în era glaciară un sat mehedinţean. De patru zile, nimeni nu iasă sau intră  în satul Moiseşti-Mehedinţi  din cauza că, în patru zile, nu s-a reuşit decât deszăpezirea drumului până la aproximativ 200 m de intrarea în localitate

91 de persoane sunt blocate în nămeţi în satul Moiseşti, comuna Iloviţa, judeţul Mehedinţi. De patru zile, maşinile nu pot intra sau ieşi din localitate. Printre persoanele rămase înzăpezite este şi un nou-născut de o lună şi jumătate care trebuie să ajungă la vaccin.

Oamenii au probleme grave, nu au apă, pentru că puţina apă rămasă după secetă a îngheţat şi sunt nevoiţi să topească zăpada ca să facă rost de apă. Acum două zile au fost aduse 150 de pâini la magazinul din sat şi s-a încercat deszăpezirea drumului comunal care face legătura cu Drumul Judeţean 607 C.

„O volă  mică cu cauciucuri şterse a intervenit, marţi, a intrat 250 de metri în sat şi s-a blocat, drumul este în pantă şi este asfalt nou, iar ultilajul a patinat mai mult şi a făcut sticlă pe jos. Trebuie un utilaj greu ,nu trimiţi o volă aşa mică la zăpadă de jumătate de metru pe asfalt”, a declarat, prin telefon, Ilie Dorel, un localnic din satul Moiseşti.

 Satul rămâne rupt de lume cu toate că şi acum se încearcă deszăpezirea drumului comunal care măsoară doar trei kilometri.

„Se menţine închis circulaţiei rutiere, DC2, sectorul Moiseşti – intersecţia cu DJ 607C. Se acţionează pentru deblocare, reuşindu-se deszăpezirea drumului până la aproximativ 200 m de intrarea în localitate. Acţiunea va continua şi în cursul zilei de astăzi”, a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt ISU Mehedinţi. 

Nu s-a reuşit contactarea primarului comunei Iloviţa, dintre toţi oamenii contactaţi telefonic, el a fost singurul fără semnal.

La ora 7.00, potrivit raportărilor ISU Mehedinţi, linia electrică 20KV Strehaia - Albuleşti a fost afectată parţial, nefiind alimentate cu energie electrică localităţile Bîcleş, Smadoviţa şi Podu Grosu. Echipele de intervenţie ale CEZ Distribuţie S.A. se vor deplasa în această dimineaţă pentru remedierea avariei. Din cauza nefuncţionării centralei termice, Şcoala cu cls. I –VIII Bâcleş, este închisă până la remedierea defecţiunii.

Numărul persoanelor fără adăpost transportate şi cazate în spaţiile amenajate din municipiul Dr. Tr. Severin se menţine la 28, iar alte două persoane se află în continuare cazate la sediul primăriei Balăciţa.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite