Copiii din Ansamblul folcloric „Liliac de la Ponoare”, păstrători autentici ai tradiţiilor româneşti. Ei promovează frumuseţea mirifică din nordul judeţului Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Copiii au plecat în colindat
Copiii au plecat în colindat

Copiii care fac parte din acest ansamblu sunt elevi la şcoala cu clasele I-VIII din comuna Ponoarele

 Mai sunt două săptămâni până la Crăciun, iar primii colindătorii au ajuns şi în Drbotea Turnu Severin. Îmbrăcaţi în costume populare, cu cetină în mână, elevii ansamblului folcloric „Liliac de la Ponoare” aduc vestea Naşterii Domnului.

Copiii merg în colindat la instituţiile publice şi promovează tradiţiile şi  obiceiurile specifice mehedinţenilor din nordul judeţului.

„Elevii participă la  diferite manifestări culturale organizate în anumite judeţe şi în capitala ţării.   Ponoarele este o zonă mirifică a ţării şi din nordul judeţului Mehedinţi şi prin noi, prin locuitorii comunei nu facem decât să promovăm tradiţia şi frumosul de la noi din localitate”, a declarat Georgică Pătraşcu, primarul comunei.
 

Ansambul înfiinţat în urmă cu trei ani, a ajutat comunitatea locală la aceesarea fondurilor europene.

Pe proiectul 332, am reuşit să atragem fonduri pe activitatea culturală de aproximativ  21 de miliarde de lei vechi, am luat costume populare pentru două generaţii, copii şi vârstnici, am achiziţionat două microbuze pentru transportul copiilor, o scernă mobilă de spectacole, instrumente  muzicale pentru un taraf întreg, panouri publicitare şi sonorizare pentru scena mobilă”, a adăugat primarul.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite