Parc industrial la Drobeta Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a atrage investitorii în judeţul autorităţile judeţene pun la dispoziţia acestora o serie de facilităţi.

Autorităţile judeţene pregătec un proiect de mare anvergură prin care încearcă să îmbunătăţească piaţa muncii din judeţ.

 Înfiinţarea unui parc industrial la Drobeta Turnu Severin face parte din strategia administraţiei publice locale, în ceea ce priveşte evaluarea, din punct de vedere socio-economic, a judeţului.

Autorităţile văd proiectul ca pe o metodă de creare a noi locuri de muncă în judeţ, cu atât mai mult cu cât Mehedinţiul se confruntă cu o rată crescută a şomajului.

 „Noi ne-am gândit că una din cele mai bune soluţii ar fi crearea acestui parc industrial şi datorită faptului că nici eu nici primăria nu putem crea direct noi locuri de muncă,” ne-a spus Mariu Bălu preşedinte Consiliu Judeţean.

Cu toată că încă nu s-a hotărât asupra terenului, viitorul parc industrial va fi înfiinţat la iesirea din oraş şi va fi dotat cu toate utilităţile de care au nevoie investitorii pentru punerea în practică şi dezvoltarea afacerilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean susţine că în noua locaţie se vor asigura toate facilităţile , în special alimentarea cu apă, canalizare, energie electrică şi gaz.

Proiectul autorităţilor locale este susţinut şi de reprezenatnţii ministeriali dar şi de administratori ai unor platforme industriale.

Mehedinţiul este unul din judeţele favorizate din punct de vedere al unor posibile investiţii, căile de transport rutier, naval şi feroviar, dar şi apropierea cu Serbia reprezintă avantaje incontestabile.

” Principalul atu ar fi ieşirea la Dunăre. Transportul fluvial este cel mai eficient, cel mai modern, cel mai ieftin şi cel mai ecologic” conchide Marius Bălu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite