Panică la maternitatea din Drobeta Turnu Severin. Un fum gos a inundat saloanele şi două paciente au fost scoase din sala de reanimare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Pompierii au cercetat maternitatea pentru a descoperi locul incendiului
Pompierii au cercetat maternitatea pentru a descoperi locul incendiului

 Fumul a intrat în toate saloanele, până şi la nou –născuţi. Panica a cuprins toată maternitatea pentru că, în primele minute, nu s-a reuşit depistarea  locului de unde provenea fumul. Prima ipoteză a fost un scurtcircuit la o priză .Asistentele şi medicul de serviciu au chemat de urgenţă pompierii  

Incendiul a  fost sesizat seara la ora 21.55. Medicul ginecolog de serviciu era în sala de operaţii când a sesizat că un fum gros  îi face imposibilă activitatea. Doctorul a observat că  fumul a ajuns în toate saloanele.

„Eu fiind în sala de naştere am rămas surprinsă că m-a invadat un fum înnecăcios. La parter, toată secţia era plină de fum, fum era şi în reanimare, am evacuat repede cele două operate.

Asistenta a dat telefon la pompieri şi-au venit pompierii, au spart uşa şi au găsit dat foc la o grămadă de hârtii şi resturi”, a declarat  Olga Cernica, medicul de gardă din maternitate.

Bolnavele  recent operate au intrat în panică,ele  au fost nevoite să aştepte mai bine de 20 de minute ca fumul să fie evacuat din saloane.

„Ne-am speritat un pic,sunt după operaţie, ne-au sacos afară din salon pentru că era mult fum ”, a declarat  Viorica Anghel, una din  pacientele evacuate.

 Pompierii au găsit la subsolul maternităţii mai multe cartoane şi deşeuri combustibile arse.

„La ora 21 .55, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta”  a fost anunţat de producerea unui incendiu la subsolul maternităţii din Drobeta Turnu Severin.

La faţa locului s-au deplasat forţe ale Detaşamentului „Drobeta”, cu două autospeciale cu apă şi spumă, 15 subofiţeri şi trei ofiţeri. Incendiul  se manifesta la subsolul unităţii într-o încăpere unde erau depozitate deşeuri. Cauza este în curs de stabilire”, a declarat Gabriel Ivănuş, purtător de cuvânt la ISU Drobeta .

 În apropierea maternităţii, într-o ghenă îşi fac veacul de aproape un deceniu câteva persoane fără adăpost. Medicii din  maternitatea severineană  cred că de vină pentru incendiu se fac aceşti oameni fără adăpost.

 Aceasta este una din persoanele suspecte că a dat foc la subsolul matenităţii

„Boschetarii care stau aici de peste 10 ani au făcut aceste probleme pentru că au acces de acolo din subsolul unde locuiesc ei în subsolul localului nostru.

Am înţeles că au mai furat nişte saltele pe care le-au vândut ”, a declarat Olga Cernica, medicul de gardă.




Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite