Pană de curent, în Drobeta Turnu Severin, din cauza unei echipe de muncitori. Drumarii au rupt un cablu care alimenta opt transformatoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aceasta este echipa de muncitori care a rupt cablul de curent electic
Aceasta este echipa de muncitori care a rupt cablul de curent electic

Peste 3000 de  severineni au rămas fără curent electric, în această după-amiază. La ora 13.50, energia electrică a fost sistată.

Mai bine de două ore, oamenii au suportat  temperaturi de peste 36 de grade celsius. Cei mai mulţi de frica fluctuaţiilor au scos toată aparatura electrocasnică din piză.

”Am rămas fără curent şi de frică să nu explodeze aparatele, le-am scos din priză. A fost teribil de cald astăzi şi am crezut că se alterează şi mâncarea”,a  declarat Ioana Gujbă,una din persoanele afectate de lipsa curentului. 

Defecţiunea a apărut din cauza neglijenţei unei echipe de muncitori care lucrează pe strada Vasile Alexandri la reabilitarea trotuarului . Potrivit comunicatului transmis de  CEZ România un cablu subteran a fost rupt de muncitori din greşeală.

Conform informaţiilor transmise din teren, avaria a fost declanşată de lovirea unui cablu subteran, în urma lucrarilor stradale care se efectuează în municipiul Drobeta Turnu Severin.

"Începand cu ora 15:20, toate cele opt puncte de transformare afectate au fost repuse sub tensiune, iar consumatorii au fost alimentaţi cu energie electrică la parametrii corespunzatori ca urmare a eforturilor susţinute depuse de echipa operativă", specifică reprezentanţii Departamentului PR & Marketing CEZ Romania. 

Muncitorii au declarat, cu jumătate de gură, că vina nu le aparţine deoarece cablul de tensiune era îngropat la suprafaţă.

“ Trebuia să scoatembutura, dar s-a rupt cablul, nu ne-am aşteptat la o asemenea problemă, acesta era îngropat prea la suprafaţă” a declarat Emilian, unul din muncitori.

Drumarii au răsuflat uşuraţi că nu au folosit ca de obicei târnăcopul pentru că ar fi fost vorba de un deces prin electrocutare şi nu doar de o avarie.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite