Turnu Severin: Apa Parc în Pădurea Crihala

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Apa Parc în Pădurea Crihala
Turnu Severin: Apa Parc în Pădurea Crihala

O firmă italiană dorește să investească în Severin în jur de 3,5 milioane euro pentru construirea unui Apa Parc în Pădurea Crihala, acesta urmând a fi inaugurat în vara anului viitor.

Ogașul ce înconjoară astăzi Pădurea Crihala ar putea deveni în cel mult un an de zile, unul dintre cele mai importante destinații pentru petrecerea timpului liber din tot județul Mehedinți. Asta numai dacă și consilierii locali vor fi de acord cu acest proiect, la ora actuală părerile fiind împărțite. În tot acest timp, firma italiană ce dorește să construiască aici unul din cele mai mari și moderne parcuri din județ, așteaptă decizia finală a consilierilor locali.

Apa Parc în Pădurea Crihala

Pentru ca severinenii și nu numai să beneficieze de un parc modern pentru petrecerea timpului liber, iar turismul să devină un adevărat magnet, Consiliul Local dorește asocierea cu firma italiană „Cubanitos”, în proiectul „Apa parc”, ce se doreşte a fi construit în Pădurea Crihala. Italieni vor să pună la bătaie nu mai puţin de 3,4 milioane de euro în vederea realizării celui mai mare parc de distracţii din Mehedinţi.

„Firma italiană şi-a arătat disponibilitatea de a construi acest parc în mai puţin de un an de zile, reprezentanţii italieni afirmând că acesta ar putea fi dat în folosinţă la data de 1 iulie 2010. Ar fi un câştig pentru locuitorii municipiului, în primul rând deoarece s-ar crea locuri de muncă, ar veni şi alţi investitori, dar am putera asista şi la un aflux de turişti”, susţine consilierul Veronica Nicolae.

Unii da, alţii ba


Nu de aceeaşi părere sunt însă toţi consilierii. „Nu putem să înstrăinăm toate terenurile din domeniul public al Severinului pentru parcuri. Riscăm să ne trezim că nu mai avem unde să construi şi alte obiective economice. În condiţiile acestea de criză ar trebui să găsim investitori în alte domenii nu doar în parcuri de distracţie”, susţine consilierul Maris Screciu.

Cât despre severineni, în special cei tineri, aceştia sunt în marea lor majoritate de acord cu această investiţie. „Ar fi binevenit un astfel de parc în municipiul nostru. Am intra şi noi în rândul marilor oraşe. Cred că este de ajuns că de douăzeci de ani nu s-a făcut nimic pentru cein tineri. Acum avem şi noi o plajă, avem ştrand, avem parcul Aluniş. Un parc de acest gen, cred că ar atrage şi turişti”, susţine severineanca de 22 de ani, Claudia Andrei.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite