Ortopedia şi Traumatologia Spitalului Judeţean Severin au linie de gardă permanentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suma alocată, lunar, medicamentelor aproape că s-a dublat
Suma alocată, lunar, medicamentelor aproape că s-a dublat

Firma privată care asigură, încă din ianuarie a.c., managementul Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin anunţă rezultate pozitive în ceea ce priveşte creşterea calităţii actului medical.

Conducerea firmei de management care a preluat Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin a organizat o conferinţă de presă, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru a prezenta raportul de activitate aferent perioadei ianuarie-septembrie 2011, timp în care a asigurat managementul unităţii spitaliceşti. 

Au fost prezentaţi indicatorii de performanţă ai managementului unităţii medicale, analizaţi prin creşterea calităţii actului medical, situaţia venituri-cheltuieli şi strategia pentru următoarea perioadă.

În decursul celor aproape 11 luni, au fost asigurate medicamentele necesare tratamentului pacienţilor internaţi.

“La nivel de management, s-au luat măsuri pentru îmbunătăţirea aprovizionării cu medicamente, materializate prin creşterea sumelor alocate de la 2,5 miliarde la aproximativ 4-5 miliarde/lună”, a precizat Roxana Bichiş, responsabilul de comunicare al firmei de management.  

De asemenea, a crescut gama de analize medicale efectuate în spital, concomitent cu scăderea costurilor per analiză. “În acest sens, decizia unui parteneriat public-privat pentru serviciile de laborator s-a dovedit a fi una extrem de bună, pentru că are ca rezultate concrete creşterea şi diversificarea gamei de analize şi scăderea costurilor pe unitatea de analiză”, a adăugat Roxana Bichiş.

A fost înfiinţată linie de gardă la Ortopedie şi Traumatologie, au fost reabilitate şi modernizate secţiile Bloc Operator, Chirurgie, Anestezie şi Terapie Intensivă, iar la nivelul condiţiilor de cazare s-au igienizat sălile de mese, au fost montate 10 aparate de aer condiţionat în saloane şi s-a achiziţionat lenjerie.

Ponderea cheltuielilor de personal a fost, la sfârşitul lunii august, de 67 la sută, chiar dacă a crescut numărul angajaţilor prin preluarea a 100 de persoane de la spitalele Vînju Mare şi Strehaia.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite