Orşovenii sunt terorizaţi de câini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a scăpa nevătămaţi, unii dintre localnici se „înarmează”, când ies din casă, cu bâta sau bastonul.

Patrupedele umblă pe străzi în haite, nesterilizate şi fără vaccin antirabic. Atacă chiar şi oamenii, aşa cum s-a întâmplat, zilele trecute, cu o femeie care a ajuns la spital, fiind internată la Chirurgie.

“Întâi m-au ameninţat şi apoi au sărit, pur şi simplu, pe mine. Numai clişee mi-aduc aminte. O vecină care se afla pe geam i-a numărat. Erau 15. Am scăpat ca prin urechile acului să nu fiu sfârtecată. Totul s-a întâmplat în câteva secunde. Şi nu sunt singurul caz. Numai dacă închid ochii îi văd deasupra mea”, ne-a spus Viorica Menghel.     
 
Atacul a avut loc la doi paşi de cea mai mare grădiniţă din oraş, a cărei directoare susţine că era să păţească la fel. “Parcă e stână aici. Într-o dimineaţă, când veneam la serviciu, n-am avut curaj să cobor din maşină până a trecut haita de câini de pe alee. Numai după ce au plecat ei, am reuşit să intru în grădiniţă, la ora 7,30 dimineaţa”, ne-a spus Elena Piţigă, directorul Grădiniţei nr. 2 din Orşova.   

image

CLICK PE POZE PENTRU A VEDEA GALERIE FOTO

Majoritatea câinilor comunitari sunt aduşi din alte oraşe, susţin unii dintre localnici, dar şi primarul, care până în primăvară nu are nicio rezolvare pentru situaţie. Pentru construirea unui adăpost, primăria ar avea nevoie de circa 450.000 de lei. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite