Turnu Severin: Orșova se pregătește de invazia turiștilor sportivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Orșova  se pregătește de invazia turiștilor sportivi
Turnu Severin: Orșova se pregătește de invazia turiștilor sportivi

Primarul Orșovei, Constantin Brăgaru,susține că orașul va deveni săptămâna viitoare un  adevărat furnicar. Acesta spune că alături de cele 500 de persoane din loturile sportivilor, vor mai sosi în jur de 2.500 – 3.00 de turiști.

Încă de pe acum, în municipiul Orșova se simte o oarecare forfotă, în așteptarea marelui eveniment sportiv de la sfârșitul viitoarei săptămâni. Este vorba de „Balcaniada de canotaj”, la care sunt aşteptaţi să participe loturile de canotori din şapte ţări europene. Conform spuselor edilului şef, Constantin Brăgaru, cu această ocazie, turismul orşovean va înregistra o importantă creştere, datorită faptului că alături de cele 500 de persoane ce vor însoţi loturile sportive din ţările participante, se aşteaptă sosirea a altor 2.500 – 3.000 de turişti. „Este vorba de un turism sportiv, iminent oricăror întreceri sportive”, susţine Brăgaru.

 Alte două evenimente pe lacul de la Orşova

Ediţia 2009 a Balcaniadei de canotaj, ce se va desfăşura în intervalul 10-13 septembrie, este pentru a doua oară găzduită de municipiul Orşova. „Pe apele lacului de la Orşova, există la ora actuală singura pistă cu 8 culoare din ţară. Apa este liniştită iar valurile nu vor crera probleme sportivilor. Poate şi de aceea oraşul nostru a fost ales pentru desfăşurarea acestei regate nautice. Timp de patru zile, vor avea loc concursuri, fiecare urmat de festivităţile de premiere. Pe lângă acest eveniment sportiv destul de interesant, tot aici se va desfăşura în cursul zilei de sâmbătă, Congresul Federaţiei Balcanice de Canotaj”, a mai declarat Brăgaru.

 De altfel, acesta nu este ultimul eveniment sportiv organizat în Orşova pe parcursul acestui an. Conform edilului şef, în perioada 16 - 28 octombrie, pe lacul de acumulare vor mai fi organizate alte două importante evenimente sportive. Este vorba de Regata Orşova la kaiac-canoe şi Regata Orşova de canotaj. „Interesant este faptul că, cursa de fond din cadrul Regatei Orşova la canotaj, va putea fi urmărită de pe nave de croaziere”, mai  specifică Brăgaru.

  Navele de croazieră aşteaptă turiştii.

Şi cum la finele acestei săptămâni, numărul de turişti va fi unul destul de mare, cele trei nave de croazieră din Orşova sunt pregătite pentru cursele ce vor fi efectuate pe ruta Orşova – Cazanele Dunării şi retur.

„Traseul rămâne aceleşi, Cazanele Mici – Tabula Traiana –  Chipul lui Decebal -  Mănăstirea Mraconia – Peştera Poniciova - Cazanele Mari şi retur. Pentru o oră de croazieră, grupul plăteşte 450 de lei”,susţine căpitanul navei de croazieră Flamingo, George Pătraşcu. Acesta mai susţine că în această săptămână, având în vedere că se apropie începerea anului şcolar, grupurile de elevi şi studenţi au o reducere de 50 de lei pe oră.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite