Opt severineni au obținut nota maximă la BAC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din acest punct de vedere, cel mai performat liceu este Colegiul Național Traian, cu șase medii de 10. Cu toate astea, gradul de promovabilitate este în scădere față de anul trecut, când s-a înregistrat un procent de 98%

Inspectoratul Şcolar Judeţean(ISJ) Mehedinţi a centralizat rezulatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea 2010. În Mehedinţi, peste 3000 de elevi au susţinut, anul acesta, examenul, iar gradul de promovabilitate este de 82,76.

“Azi-noapte, în jurul orei 1, am transmis datele centralizate către unităţile de învăţământ”, ne-a spus inspectorul şcolar general, Emil Mirică.

Potrivit rezulatelor centralizate de către ISJ Mehedinţi, opt dintre participanţi au obţinut media finală 10. Dintre elevii care au obținut, anul acesta, nota maximă, șase sunt de la liceul Traian, iar ceilalți doi, de la liceul Gheorghe Țițeica. În afara Severinului, cea mai mare notă a fost obținută la Grupul Școlar Halânga, 8,95.

Anul trecut, Mehedințiul a fost pe primul loc
La examenul de anul trecut, județul Mehedinți s-a clasat pe primul loc la nivel de țară, cu un procent de promovabilitate de 98%. Acum, acest procent este în scădere, însă lucrurile s-ar putea modifica ușor, în urma contestațiilor.

La nivelul județului, anul acesta au fost depuse peste 600 de contestații, dintre care cele mai multe sunt la disciplina limba română, 288. Urmează matematica, cu 156, biologia, cu 87 și fizica, cu 39 de contestații.

Mâine și miercuri vor fi rezolvate toate contestațiile, după care vom avea rezultatele finale și complete”, a mai spus inspectorul școlar general, Emil Mirică.

În Mehedinți au fost organizate 11 centre de examinare, dintre care 8 în Drobeta Turnu Severin, unul în Orșova, unul în Halânga și unul în localitatea Șimian.

Constanţa: Fiica afaceristului Vasile Sponti a luat bacalaureatul cu nota 10

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite