Turnu Severin: Un tânăr, grav accidentat peste Ocean, are nevoie de ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Un tânăr, grav accidentat peste Ocean, are nevoie de ajutor
Turnu Severin: Un tânăr, grav accidentat peste Ocean, are nevoie de ajutor

Apel pentru un tânăr severinean, în vârstă de 24 ani, implicat într-un grav accident rutier în Statele Unite! Prietenii de peste ocean caută un sprijin pentru ca Alexandru Ciurea, aflat în comă, să fie transferat într-o clinică specială care i-ar mai putea oferi o şansă la viaţă.

Alexandru s-a născut la Drobeta Turnu Severin şi a fost, de mic copil, o prezenţă aparte. Încă din şcoala generală a fost pasionat de motoare (de avion, vas), înclinare moştenită de la tatăl său (căpitan de vas), pentru ca mai târziu, aceasta să se transforme într-o dragoste imensă faţă de motociclete. A urmat Colegiul Naţional “Traian” din Drobeta Turnu Severin, la profilul Istorie şi Ştiinţe Umane, iar câţiva ani mai târziu a devenit student al Facultăţii de Teatru din Bucureşti, clasa prof. univ. Lucia Mureşan. Înclinarea artistic, moştenită din partea mamei, s-a transformat într-o mare pasiune faţă de arta teatrală, fiind prezent la numeroase workshop-uri, filme de scurt-metraj şi lucrând cu diverşi regizori români. “Prietena lui, de altfel şi fosta colegă de facultate, Alina Rusnac, îi este aproape în cele mai grele momente, iar noi toţi o vom sprijini şi îi vom acorda tot ajutorul, aşa cum încercăm şi pentru familia lui Alex”, ne-a transmis prin intermediul internetului, Monica, unul din cei zece prieteni apropiaţi ai tânărului.

Piesa lui de suflet: “Sfârşitul nu-i aici”
Ambiţios din fire, Alexandru va lupta să învingă moartea. Nu degeaba, piesa favorită a lui este "Sfârşitul nu-i aici" (“Când oprit la o răscruce/ Drumul nu ştii să-l prezici/ Ţine minte, sfârşitul nu-i aici/ Când nu mai ai nici vise/ Şi nu ştii cum să te ridici/ Ţine minte, sfârşitul nu-i aici/ … Când s-adună norii negri/ Ploaia cade ca un brici/ Ţine minte, sfârşitul nu-i aici..../ Pomul vieţii creşte mândru/ Unde spiritul e viu/ Luminează iar salvarea/ Cerul gol şi cenuşiu..../ Şi când cauţi în zadar un om/ Printr-atâtea mii de venetici/ Ţine minte, sfârşitul nu-i aici”).

Tragedie într-o dimineaţă de august
În dimineaţa zilei de 1 august a.c., Alexandru Ciurea a avut un accident rutier. Prietenii băiatului, aflaţi în State, spun că accidentul a fost produs de o femeie aflată la volan sub influenţa alcoolului care nu i-a acordat prioritate, trecând pe roşu. Momentan, Alexandru se află în comă la spitalul Illinois Masonic din Chicago, la terapie intensivă. “Mama lui vrea să-l mai ţină la aparate până îşi va pierde şi ultimul reflex, însă cum spitalul nu mai poate să-l reţină la IntensiveCareUnit, cred că va trebui să-l mutăm la o clinică specială, care are grijă de persoane în stare de comă”, ne-au mai scris prietenii lui Alex. “Avem nevoie de sprijinul şi ajutorul dumneavoastră, orice donatie fiind binevenită! Stă în puterea noastră să-l ajutăm! Sfârşitul nu-i aici!", strigă cu disperare preietenii apropiaţi ai băiatului.
Dacă şansa nu va mai fi de partea lui, numai pentru repatriere, familia ar avea nevoie de circa 10.000 dolari. Pentru cei car ar putea să dea o mână de ajutor, oricât de mică, familia tânărului a deschis trei conturi în bancă:
  LEI - RO71BTRL04501201S89650
  USD - RO95BTRL04502201S89650
  EURO - RO46BTRL04504201S89650

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite