Obişnuiţi pe stradă, campioni naţionali de unifight în ring

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Trăsnea, Roky Ciuruc, Ionuţ Sârbu şi Dragoş Bobei din Mehedinţi sunt tinerii care au făcut performanţă, clasându-se pe primele locuri în meciurile pe sistem K1.

Pentru ei, fiecare luptă este o provocare. Învaţă din orice competiţie care sunt punctele slabe ale adversarilor şi acţionează.

Sportivii clubului de kick-boxing “Giony Fight” au făcut din acest sport un stil de viaţă.

Disciplina, punctualitatea şi regulile sunt cele care clădesc un caracter puternic. Cu această filosofie, antrenorul şi fondatorul clubului, Ion Schintee a pregătit şi a adus judeţul Mehedinţi pe primele locuri la competiţiile de unifight.

Patru dintre elevii antrenaţi de el au ajuns campioni naţionali în ultimii doi ani. “Un luptător se formează destul de greu.

De cele mai multe ori, antrenamentul nu se rezumă doar la partea fizică. El nu vine decât două ore, îşi face treaba după care pleacă acasă.

În momentul în care vrei să scoţi un sportiv şi vrei să faci şi performanţă cu el, de cele mai multe ori trebuie să te implici şi în viaţa lui personală, să-i dai sfaturi, să-i fii ca un părinte, să-l înveţi ce este bine şi ce este rău”, ne-a spus antrenorul Ion Schintee (Foto jos).

image

Clubul a fost înfiinţat în 2006 cu doar 10 elevi. Primele antrenamente se desfăşurau într-o sală improprie.

Se intra din stradă direct în sală, iar iarna se încălzeau cu o sobă pe lemne. Cu multe sacrificii, a fost obţinut certificatul de identitate sportivă de la Ministerul Tineretului şi Sportului şi afilierea la Federaţia Română de Arte Marţiale de Contact.

La toate acestea, se adaugă şi licenţa de club sportiv. “Este un club înfiinţat legal. Este singurul club din judeţul Mehedinţi cu specificul de kick-boxing.

În ultimi doi ani, am participat la competiţii destul de numeroase şi  sportivii din acest club au avut meciuri cu sportivi de la cele mai titrate cluburi din ţară, clubul lui Atodiresei, Cătălin Moroşanu, Ciprian Sora”, a adăugat antrenorul.

image


Mihai Trăsnea, cel mai bun luptător al clubului
Sute de tineri au învăţat ce înseamnă kick-boxing în clubul sportiv Giony Fight. Sportul este practicat de cei care iubesc mişcarea, de la copiii de 6 ani până la cei de 30 de ani, dar limită de vârstă nu există.

Unul dintre campioni, Dragoş Bobei are doar 9 ani şi anul acesta, la Bucureşti, a ajuns campion naţional de kick-boxing. Vrea să ajungă un sportiv de mare valoare.

„Să am multe meciuri, să ajung un mare campion. Visul meu este să ajung ca Moroşeanu pentru că are multă tehnică. Pentru visul meu mă antrenez de multe ori, chiar şi acasă”, ne-a spus micuţul.

Cel mai bun luptător al clubului este Mihai Trăsnea (Foto jos). În doar un an şi jumătate a reuşit să îşi “spulbere” adversarii.

image

A devenit campion naţional de unifight  în februarie a.c., iar la cele peste zece competiţii la care a participat a fost pe primele trei locuri.

“Fiecare competiţie în parte a fost o experienţă, chiar dacă au fost meciuri mai slabe. Întodeauna am avut ceva de învăţat de la adversarii mei.

La fiecare meci, am învăţat să lupt din ce în ce mai bine. Am ales acest sport, deoarece este un sport pentru bărbaţi, un sport de contact, un sport pe care îl îndrăgesc de mic.

Meciul pe care îl păstrez în suflet a fost cel cu un sportiv de la clubul lui Alin Panaite. Amândoi am fost foarte bine pregătiţi şi a fost un meci foarte strâns.

Sper să mă pregătesc cât mai bine să obţin rezultate cât mai bune la campionatele naţionale şi să ajung în gale cât mai puternice cum ar fi Local Kombat.

Pe viitor, visul meu este să lupt cu Florin Lupu sau Ionuţ Atodiresei”, ne-a mărturisit campionul naţional de unifight, Mihai Trăsnea.

Campionul naţional în sistem full contact a devenit, în 2011, la doar 15 ani, Roky Ciuruc, care la campionatul european de unifight din 2010 de la Reşiţa a luat medalia de bronz., iar Ionuţ Sârbu este un alt sportiv care promite mult.

La doar 9 ani, Dragoş Bobei (foto jos) este campion naţional la kick-boxing

image


Nu este deloc uşor când iei contact cu el
În opinia antrenorului Ion Schintee, kick-boxingul este un sport al prezentului şi chiar al viitorului.

Este un sport în care se regăsesc atât tradiţia artelor marţiale vechi cât şi noul, un sport de contact cu competiţii mai aproape de realitate, un sport plăcut pe care tinerii încearcă să-l practice.

„Nu este uşor, în momentul în care iei contact cu el din interior şi nu îl vezi doar la televizor sau de pe margine. Mentalitatea omului care îl practică se schimbă.

Tănase Stîngă, Costi Bădescu şi Mihai Udrişte îndrăgesc kickboxing-ul şi au făcut tot posibilul ca aceşti tineri să ajungă acolo unde sunt astăzi, pe primele locuri la cele mai importante competiţii de unifight”, conchide antrenorul.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite