„Nuntă cu bucluc” la malul Dunării. Pe falezele din Turnu Severin și Orșova se sărbătorește Ziua Marinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca în fiecare an, pe 15 august, portul Drobeta Turnu Severin găzduieşte sărbătoarea zilelor Marinei, prilej de relaxare pentru sute de oameni care asistă la ceremoniile specifice.

Și în acest an, poliţiştii de frontieră marinari vor depune coroane de flori în cinstea eroilor marinari, vor participa la jocurile marinăreşti, trasul la parâmă, alergarea în sac, alergarea cu oul în lingură şi  vor executa demonstraţii cu ambarcaţiile din dotare.

De asemenea, se vor organiza plimbări cu barca pe Dunăre și diverse jocuri tradiționale, la care poate participa orice doritor, prezent mâine, în portul severinean.

Petrecere de patru zile la Orșova

La 25 de kilometri distanță, în Orșova, Ziua Marinei are o semnificație aparte, mai ales că sărbătoarea coincide cu zilele orașului dunărean. Aici, petrecerea a început încă de vineri și se încheie mâine seară, cu un concert Andreea Bălan și un impresionant foc de artificii.

Orșovenii sărbătoresc zilele orașului chiar în Centrul acestuia, acolo unde comercianții și-au instalat tarabele și oferă trecătorilor de la obiecte de artizanat și suvenire, până la mititei și bere rece. În același timp, Marina este celebrată la malul Dunării, pe Insula Pescăruș.

Printre jocurile ce vor putea fi urmărite se numără „purcelușul suspendat”, „nunta cu bucluc” sau „rațele fițoase”.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite