Numărul persoanelor cu afecţiuni pulmonare creşte alarmant în Mehedinţi. 300 de mehedinţeni au fost depistaţi cu bronhopneumopatie obstructivă cronică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Fumatul afectează întreg organismul
Fumatul afectează întreg organismul

Aveţi senzaţia că vă sufocaţi? Tuşiţi puternic şi respiraţi cu dificultate? Dacă răspunsul este da la oricare din aceste întrebări atunci aţi putea fi unul dintre cei un milion de bolnavi de BPOC din România, una dintre cele mai periculoase boli de plămâni

17 noiembrie este  Ziua  Naţională fără Tutun. Cu sloganul “Spune da Vieţii! Spune Nu tutunului !”, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi  atrag atenţia asupra numărului mare de persoane care cad victime acestui viciu mortal.

În judeţul Mehedinţi, numărul celor care suferă de bronhopneumopatie obstructivă cronică a crescut cu 33% şi a ajuns la 1200 de persoane. Fumatul activ şi pasiv este cauza principală  a acestei afecţiuni.

Bolile legate de fumat fac anual în Europa 650 000 victime; 80 000 de decese sunt urmare a fumatului pasiv. Procentul cel mai mare de persoane care fumează zilnic (22,5%) se regăseşte în rândul tinerilor între 18 şi 35 de ani. Cel mai mic procent (5,5%) este prezent în rândul celor peste 65 de ani.

„Ziua Naţională fără Tutun, marcată în fiecare an în a treia joi a lunii noiembrie, oferă cadrul informării şi sensibilizării populaţiei cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, practicile companiilor producătoare de tutun, demersurile forurilor internaţionale privind lupta împotriva bolilor asociate consumului de tutun, precum şi cu privire la dreptul fiecăruia dintre noi de a trăi sănătos”, a declarat Cristiana Chiriloiu, medic în cadrul Compartimentului Prevenire al DSP Mehedinţi.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite