Turnu Severin: Luria Nicoleta Mărțuică, economist în haine de polițist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Luria Nicoleta Mărțuică, economist în haine de polițist
Turnu Severin: Luria Nicoleta Mărțuică, economist în haine de polițist

Deși a susținut și obținut masterul în management, Luria Nicoleta Mărțuică a ales o carieră în haina militară, la baza acestei hotărâri stând de fapt firea ei de autodidactă.

Faptul că de mic copil, a fost foarte ascultătoare și în special o autodidactă, pentru Luria Nicoleta nu au existat probleme în relația cu părinții. Și nici faptul că era o fire băiețoasă nu i-a dat bătăi de cap cu mama sau cu tata. Mai mult, faptul că alegea întotdeauna ca obiect de joacă o mașinuță și nu o păpușică, iar prietenii îi avea mai mult printre băieți și nu printre fetițe, i-au atras  simpatia familiei și a vecinilor. Încă din primii ani de școală, Luria a fost parcă îndrăgostită de matematică. Drept urmare a fost în fiecare an premiantă și nu a lipsit de la nicio olimpiadă.

 „Nu mi-a plăcut niciodată să tocesc materia. Matematica a fost pentru mine cea mai plăcută materie, însă am îndrăgit şi limbile străine. Drept urmare, la ora actuală vorbesc foarte bună franceza, engleza, sârba şi italiana”, declară Luria.

Atrasă de ţinuta cazonă

Fiind o fire autodidactă, Luria a dorit de mică să îmbrace haina militară. Şi-a impus chiar şi un mod de viaţă cât mai apropiat de traiul cazon. A urmat Liceul Economic „Theodor Costescu”, după care a ales Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii de Vest Timişoara. Tot în Timişoara a susţinut şi masteratul în managementul firmei. La revenirea în Severin, în anul 2000, Luriei i-a fost foarte greu să găsească un loc de muncă în domeniul managementului firmei.

 „Atunci nu se prea punea bază pe acest domeniu, aşa că am lucrat în jur de patru ani ca economist la diverse firme. În tot acest timp urmăream un moment şi un post în cadrul poliţiei. Această oportunitate a venit în anul 2005. Am fost angajată ca inspector principal, apoi am fost investită în funcţia de purtător de cuvânt”, mai declară Luria Nicoleta Mărţuică. „La început a fost foarte greu pentru că nu ştiam mai nimic din viaţa şi profesia de poliţist. Încetul cu încetul am învăţat, iar faptul că am reuşit îl datorez şi colegilor din mass-media care au fost înţelegători şi alături de mine. Mai mult, am avut şi ajutorul necondiţionat al familiei. Mi-am impus un stil de viaţă astfel încât să nu neglijez nici cariera, dar nici familia”, susţine Luria Nicoleta Mărţuică.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite