Nicio zi de închisoare pentru administratorii de bloc care au plecat cu banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Margareta Ianoşi, noul administrator caută soluţii pentru achitarea datoriilor
Margareta Ianoşi, noul administrator caută soluţii pentru achitarea datoriilor

 Administratorii de bloc, din Drobeta Turnu Severin, cercetaţi sau condamnaţi pentru delapidare se bucură, în continuare, de libertate. În schimb, locatarii „îngropaţi” în datorii tremură de frig şi se spală la lighean

Cel mai grăitor exemplu este cel al  Aureliei Blaga,  administrator la Asociaţia de proprietari nr.29 aproximativ 20 de ani. Ea a recunoscut că a delapidat suma de 149.182 de lei.

Femeia nu a petrecut nicio zi în spatele gratiilor chiar dacă a fost condamnată. Pentru fapta sa a primit patru ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere.

Furtul a fost descoperit  după ce în nenumărate rânduri oamenii au rămas fără căldură şi apă. Locatarii stau şi acum cu gunoiul neridicat şi fără apă caldă pentru că mai au datorii la firma de salubritate şi furnizorul de agent termic.

Cu toate că suma dispărută este uluitoare mai sunt locatarii care cred că femeia va înapoia banii luaţi.

A spus că lumea să nu dea nici un ban, ea i-a mâncat, ea îi dă înapoi, aşa a zis, eu o cred”, a spus Constanţa Tiţu, o bătrână care îndură  frigul cu toate că a achitat regia.

Fostul administrator nu a dat până acum niciun ban la asociaţie. Actualul administrator, Margareta Ianoşi se străduieşte să scoată locatarii din încurcătură.

„La gunoi, datoria era de 11.600, mai avem de dat  3.500 de lei. La apa rece mai avem de achitat aproximativ 10.000 de lei, iar la căldură peste 200.000 de lei.

Sperăm să recuperăm banii cu ajutorul unui executor judecătoresc. Are pensie, probabil i se va pune poprire pe pensie, am înţeles însă că nu are nimic pe numele ei, acum un an şi jumătate avea înregistrat un motoscuter pe numele ei”, a declarat noul administrator. 

Oamenii care au plătit nu mai sunt de acord să dea  încă o dată banii şi pentru că s-au „fript” acum sunt atenţi la fiecare bănuţ.

„Chiar pe mine m-au învinovăţit că încerc să deplapidez asociaţia, am fost şi la poliţie cu câţiva locatari ,am cerut să se facă expertiză în perioada în care sunt administrator”, a adăugat administratorul asociaţiei nr.29.

De frig  suferă şi alţi severineni, şi ei au avut ghinonul de a avea adminstrator de bloc persoane care s-au interesat mai mult de bugetul propriu decât de asociaţie.

Din cei 13 administratori cercetaţi, doar doi au fost condamnaţi, dar cu suspendare.  Alarmant este că fiecare dintre aceste persoane poate să lucreze ca administrator la o altă asociaţie de proprietari pentru că atestatul care le certifică pregătirea nu le-a fost suspendat.

„Nu a fost suspendat niciun atestat. Este datoria proprietarilor să ne sesizeze direct despre administratorii cercetaţi. Dacă adunarea generală decide schimbarea unui administrator, preşedintele trebuie să ne informeze cauzele”, a declarat Adrian Hamăt, reprezentantul Biroului de Îndrumare a Asociaţiilor de Proprietari din cadrul primăriei.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite