Nicio reacţie din partea conducerii Inspectoratului Şcolar Mehedinţi după reevaluarea bacalaureatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 În vară, frecvenţa elevilor la pregătirile gratuite pentru bac a fost redusă
În vară, frecvenţa elevilor la pregătirile gratuite pentru bac a fost redusă

Astăzi, toată ziua, Emil Mirică, inspectorul şcolar general a fost de negăsit. Nu a răspuns la telefon, iar de la birou ni s-a spus că este la o şedinţă

Examenul de bacalaureat din acest an a fost unul dintre cele mai dure. Dacă anul trecut, promovabilitatea a fost, în Mehedinţi, de 82%, în vara lui 2011 a ajuns la 27,5%.

Rezultatele au fost dezastruoase în majoritatea unităţilor de învăţământ din Mehedinţi. În două licee, promovabilitatea a fost 0. La Grupul Școlar Agricol Halânga și Colegiul Tehnic de Transporturi Auto din Turnu Severin  niciun elev nu a promovat examenul de bacalureat în vară.

Liceele din Mehedinţi cu promovabilitate slabă :
Colegiul Tehnic de transporturi Auto: 0%
Grupul Şcolar Agricol Halânga: 0 %
Grupul Şcolar “Tudor Vladmirescu”:  0,91%
Liceul Teoretic “Șerban Cioculescu” ( particular):  1,94%
Grupul Şcolar Industrial “Constantin  Brâncoveanu”:  5,69%
Colegiul Tehnic “Lorin Sălăgean”:  6,55%
Colegiul Tehnic “Decebal”:  7,42%

După dezastrul din vară, cea de-a doua sesiune a bacalaureatului a fost absolut surprinzătoare. De la un procent de promovabilitate de  27,5% în vară, Mehedinţiul a ajuns la un procent de 53% în toamnă.  În urmă cu  două luni, inspectorul şcolar general a pus procentul mare pe seama pregătirii intense a elevilor.

„Nu am nicio reacţie, nici pozitivă, nici negativă. Avem un procent care ne clasează la mijloc de ţară, procentul pe generaţie este de 56%, asta înseamnă că suntem de la mijloc în jos, ca procent de promovare la bac.

Mă aşteptam la un astfel de procent pentru că cei care au dat o singură probă şi cei care nu au luat media 6 se situau cam pe aici. Nu este nimic grav în toată treaba, noi am mers  în şcoli şi i-am monitorizat, i-am terorizat şi am cerut planul pentru fiecare şcoală în parte pentru consultaţii”, a declarat Emil Mirică.

Dacă reprezentantul Inspectoratului Şcolar Mehedinţi nu a văzut nici un lucru grav în diferenţele de promovabilitate, Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu a fost de altă părere.

El a cerut reevaluarea lucrărilor de bacalureat prin sondaj. Concluziile sunt înfiorătoare, 72 de cadre didactice din Mehedinţi ar putea fi cercetate  pentru fraudă şi alţi 24 de profesori evaluatori cercetaţi disciplinar.

Emil Mirică, inspectorul şcolar general nu a avut nicio reacţie la această situaţie. Căutat de reprezentanţii mass media atât la birou cât şi telefonic, astăzi, a fost de negăsit.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite