Mraconia, o destinaţie turistică de vis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peisaje de vis în Clisura Dunării
Peisaje de vis în Clisura Dunării

Zona deţine obiective turistice de o rară frumuseţe, pe care străinii le vizitează cu plăcere în orice anotimp.

Peisaj unic, condiţii de cazare bune, posibilităţi de relaxare diverse, în două cuvinte: Clisura Dunării. O destinaţie perfectă pentru orice perioadă din an. Şi nu oriunde, ci la Mraconia.

Odată ajunşi în zonă, veţi fi pur şi simplu fascinaţi de tot ceea ce vedeţi. Mănăstirea Mraconia, aflată pe teritoriul comunei Dubova, este unul dintre obiectivele pe care merită să le vizitaţi.

Situat la o distanţă de circa 15 kilometri de Orşova, lăcaşul de cult formează în jurul lui cel mai frumos defileu întins până la Moldova Nouă. A fost ridicat pe locul unui fost punct de observaţie şi dirijare a vaselor de pe Dunăre, întrucât din cauza arhitecturii reliefului, prin îngustimea din loc în loc a defileului nu putea avea loc trecerea simultană a două vase.

«Pentru cei care nu au ajuns niciodată în mirifica zonă a Cazanelor Dunării, unde cerul, munţii şi marea se înfrăţesc, le pot spune că odată ajunşi aici nu le mai vine să plece.

Chiar sfânta mănăstire Mraconia, care stă de veghe pe hotarul patriei noastre, vă îmbie să poposiţi măcar şi pentru o clipă să vizitaţi şi să vă închinaţi în sfântul lăcaş situat în această poziţie unică în ţara noastră», ne spune Cristian Târtea, preotul şi ctitorul mănăstirii.

Clisura Dunării

CLICK PE POZE PENTRU A VEDEA GALERIE FOTO DIN ACEASTĂ ZONĂ


Chipul lui Decebal, luat în obiectiv
Aflat pe raza comunei Eşelniţa, golful Mraconia pare un colţ rupt de lume. Este locul unde a fost ridicată cea mai mare sculptură din Europa, la ea ajungându-se doar cu barca.

Este vorba despre capul lui Decebal, ultimul rege al Daciei, sculptat într-o stâncă pe malul Dunării, cu câţiva metri înainte de a ajunge la mănăstire.

Ideea i-a aparţinut istoricului şi omului de afaceri român, Iosif Constantin Drăgan care a finanţat lucrările în perioada 1994-2004. «Ne mandrim cu ea. Este şi va fi un punct de atracţie în dezvoltarea turismului rural şi îi îndemnăm pe toţi să vină, în zona noastră, să vadă într-adevăr o frumuseţe  deosebită», ne-a spus Ioan Ciuru, primarul comunei Eşelniţa.


Oferta culinară vă va obliga să reveniţi în zonă
Pentru petrecerea timpului liber se poate opta pentru plimbãri cu barca prin Cazanele Dunãrii, drumeţii la cascadã, platoul Cazanelor, la stâna de oi sau pentru vizitarea peşterii Ponicova.

Şi cum o plimbare pe fluviu sau pe munte se lasă cu o poftă serioasă de mâncare, oferta culinară e şi ea generoasă. Din meniul pensiunilor nu lipsesc, desigur, preparatele din peşte (ciorba, saramura sau peştele prăjit), dar nici preparatele din carne de pui, porc şi vită sau deserturile.

Iar dacă vă întrebaţi unde veţi dormi, aveţi suficiente opţiuni. Zona este plină de pensiuni şi case de vacanţă, care abia aşteaptă să le treceţi pragul.

Din cele 241 de case de vacanţă şi 21 de pensiuni cu 333 de locuri de cazare, veţi găsi cu siguranţă un loc care să vă placă.

Pentru cei care preferă un grătar în aer liber, pot alege campingul în renumita tabără Mraconia.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite