FOTO/Mister în Severin: Clopotele bisericii catolice din oraș au început să bată în miez de noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii care locuiesc în zonă au tras o sperietură zdravănă și au pus întâmplarea pe seama unor conjuncturi mistice.

Azi-noapte, câțiva severineni au fost treziți în miez de noapte de sunetul clopotelor, care s-au făcut auzite în jurul orei 12:30. Oamenii s-au speriat și au țesut tot felul de explicații profetice.

M-am trezit din somn și mi-am făcut cruce. Am știut sigur că o să se întâmple ceva rău, că nu e semn bun să bată clopotele noaptea. De când mă știu, doar în noaptea de Înviere au bătut clopotele”, ne-a spus proprietara unei case aflate în apropierea bisericii.

„M-am speriat serios. M-am gândit că s-a întâmplat vreo nenorocire, că numai în cazuri din astea bat clopotele noaptea. Era o atmosferă ciudată, parcă era sfârșitul lumii”, susține o altă femeie.

Toată întâmplarea a avut, însă, o explicație logică. Biserica Catolică găzduiește icoana Mariei de la Guadalupe, ocrotitoarea copiilor nenăscuți. Artefactul a fost adus ieri, în jurul orei 5 după-amiaza și va rămâne în biserică până deseară.



„Este vorba despre icoana Mariei de la Guadalupe, adusă din Mexic și oferită de cardinalul primat al Mexicului, Norberto Carrera. Icoana a fost deja în Ucraina și Republica Moldova, iar după ce va părăsi România va fi expusă în toate statele est-europene”, ne-a spus părintele Ioan, președintele asociației „Darul Vieții”, din Timișoara, care însoțește icoana.

Potrivit reprezentanților bisericii, peste 3000 de oameni au vizitat, până în acest moment, icoana.

image



Sunetul clopotelor este explicat tot de preoți

A fost vorba despre o adorație euharistică, adică rugăciunea maximă. Oamenii vin în biserică, se închină în fața lui Dumnezeu și nu spun absolut nimic, stau într-o tăcere absolută. Lumea a venit, ieri, la biserică, pentru a vedea icoana, până în jurul orei 2 noaptea. Clopotele au bătut în timpul rugăciunii”, au explicat preoții.


image
Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite