VIDEO/ Minor urmărit şi oprit după circa 10 km, întrucât a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al poliţistului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a opri un minor, de 17 ani, care se afla la volanul unui autoturism, oamenii legii au tras până şi un foc de armă în plan vertical.

În timp ce desfăşurau activităţi specifice de supraveghere a traficului rutier pe DJ 606, în localitatea Corlăţel, întrucât lucra la partea carosabilă, agenţii postului de poliţie din comună au intenţionat să oprească în trafic, pentru verificări, un autoturism înmatriculat în străinătate.
 
Şoferul a ignorat semnalul regulamentar făcut de poliţist şi şi-a continuat drumul. 

În aceste condiţii, oamenii legii au pornit în urmărirea lui şi l-au somat, din nou, prin intermediul staţiei de emisie-recepţie, să oprească autovehiculul.

Nici atunci şoferul nu s-a conformat. „Întrucât prin modul de conducere persoana în cauză a pus în pericol viaţa şi integritatea corporală a angajaţilor unei societăţi comerciale care desfăşurau activităţi de reparaţii la partea carosabilă pe DJ 606,  echipajul de poliţie a folosit armamentul din dotare executând în condiţii legale, un foc de avertisment în plan vertical”, se arată într-un comunicat al IPJ Mehedinţi.

Nici de această dată, şoferul nu s-a supus somaţiei legale, iar la intrarea în localitatea Vînju Mare, dinspre comuna Corlăţel, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a ieşit în afara părţii carosabile, răsturnându-se.

image

Deoarece tânărul nu a suferit leziuni care să necesite îngrijiri medicale de specialitate a fost imobilizat şi condus la sediul Poliţiei Vânju Mare, în vederea stabilirii identităţii.

„În urma activităţilor specifice, poliţiştii l-au identificat pe acesta ca fiind  P.P., de 17 ani, din comuna Pădina- Mehedinţi, iar la testarea cu aparatul etilotest rezultatul a fost negativ”, se mai arată în acelaşi comunicat. 

La controlul autovehiculului, poliţiştii au descoperit în portbagajul acestuia mai multe arme albe (o sabie şi două cuţite), precum şi o pereche de plăcuţe de înmatriculare.

image

În cauză, au fost întocmite acte premergătoare pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestuia.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite