Turnu Severin: Ministerul Sănătății a anunțat 31 de posturi vacante pentru Spitalul Județean/ Jumătate din ele sunt considerate inutile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit managerului Claudiu Zara, în listă se regăsesc posturi pe care spitalul le are deja acoperite sau de care nu este nevoie. Posturile sunt destinate redistribuirii medicilor din spitalele reorganizate.

Ministerul Sănătății a întocmit o listă cu posturi vacante pentru Spitalul Județean, în încercarea de a plasa personalul medical din cele două spitale din județ ce urmează să fie reorganizate, Vînju Mare și Strehaia.

Conducerea Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin anunță însă că doar jumătate din posturi sunt necesare pentru unitate, restul fiind de umplutură.

„Din aceste posturi, doar jumătate sunt utile spitalului, restul nu sunt în concordanță cu nevoile unității. Spre exemplu, avem foarte mulți medici de laborator, nu mai putem angaja în plus. Mai mult decât atât, în acea listă sunt posturi pentru care spitalul nici măcar nu are un departament, cum ar fi medicina nucleară”, a spus, pentru Adevărul de Seară, managerul spitalului Județean, Claudiu Zara.

Angajările în exces ar putea crea probleme financiare

În plus, în cazul în care toate posturile anunțate de minister vor fi ocupate, spitalul din Severin s-ar putea confrunta cu un dezechilibru financiar.

„Vom înainta un dosar către Consiliul Județean și vom încerca să rezolvăm problema pentru binele unității, să ne spunem punctul de vedere. Există posibilitatea ca, în cazul în care asimilăm toate cele 31 de posturi de medici, să depășim schema de personal permisă de lege, ceea ce va crea dificultăți materiale considerabile, iar eu, ca manager, voi fi considerat responsabil pentru asta”, completează Claudiu Zara.

La spitalul din Vînju Mare sunt angajate, în momentul de față, 12 cadre medicale superioare și 50 medii, iar unitatea din Strehaia are 12 medici și 6 medici rezidenți, toatlizând 108 angajați.

Pentru Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin, în afara celor 31 de posturi de medici, au mai fost vacantate două posturi de farmacist, 7 de biolog-chimist, 14 de logoped, sociolog și asistent social, 153 de posturi pentru personal mediu sanitar, 90 pentru infirmiere și 100 de posturi pentru îngrijitoare.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite