Turnu Severin: Oana Cenuşe vrea să câştige Minimegastarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nouă ani, participă la cunoscutul show de televiziune “Minimegastar”. “Şansa e de partea  mea” se numeşte melodia pe care o cântă, încrezătoare în forţele proprii. 

A moştenit talentul tatălui său şi a început să ia lecţii de canto. A avut, de asemenea, norocul ca părinţii s-o îndrume spre o carieră în muzică, dar să o şi ajute. Exersează împreună cu ei în fiecare zi. “Tata are ureche muzicală. Părinţii sunt cei care m-au îndrumat să merg mai departe şi să nu renunţ niciodată. Exersez cu ei cam o oră, o oră şi jumătate pe zi”, ne spune Oana Cenuşe. 

La cei 9 ani, micuţa artistă se poate mândri cu numeroase participări la concursuri naționale, dar și cu premii și aprecieri din partea mai multor specialiști în domeniul muzicii. A fost descoperită de către proprii părinți care, uluiți de calitățile vocii ei, au înscris-o la secția de muzică a Palatului Copiilor. Trecând pragul instituţiei la numai 7 ani, Oana a îmbinat talentul cu care a fost înzestrată, cu munca, repetițiile și grija profesorilor, pentru a deveni una din vocile promițătoare ale Severinului. “Îmi plăcea de mică să cânt. Simţeam o pasiune pentru muzică. La 7 ani, când am început şcoala, am început să merg la Palatul Copiilor. Cu timpul, am devenit din ce în ce mai bună”, ne spune, cu bucurie, micuţa.

Se pregăteşte pentru “Minimegastar”
Melodia ei preferată este “Şansa e de partea mea”, melodie cu care va participa, luna viitoare, la Bucureşti, în concursul de intrepretare muzicală “Minimegastar”. Până acum şansa chiar a fost de partea ei, pentru că a trecut de preselecţie, clasându-se pe locul II. Conştientă de faptul că, pentru a câştiga, e nevoie de multă muncă, Oana Cenuşe nu se lasă. Exersează ori de câte ori are ocazia. Acasă, cu părinţii, sau la Palat, cu profesorii. Îşi doreşte din tot sufletul ei de copil să câştige. Nu îi va fi uşor însă, pentru că majoritatea participanţilor sunt pregătiţi. “Melodia mea preferată este “Şansa e de partea mea”. Îl cânt foarte mult timp, mai ales că mă pregătesc acum  pentru concursul de la Bucureşti, “Minimegastar”. Am trecut deja de preselecţie, unde am luat locul II, urmează concursul propriu-zis”, ne spune, optimistă, micuţa artistă. 

Iubeşte animalele , dar nu vrea să devină veterinar 
Întrebată dacă s-a gândit pe mai târziu, ce meserie ar îmbrăţişa, micuţa ne-a dezvăluit ceva. Iubeşte animalele, dar nu e suficient pentru a deveni un medic veterinar. “Iubesc foarte mult animalele. Poate mă fac îngrijitoare, dar  doctor nu cred, pentru că nu-mi place sângele”, adaugă Oana.

Ce-ţi place să faci în timpul liber?
“Să repet la muzică, câteodată să desenez şi să pictez. Mă dedic muzicii cam o oră, o oră şi jumătate pe zi”. 

Ce le tramnsmiţi celor care nu au încredere în vocea lor?
”Trebuie să aibă multă încredere în ei şi să vină la Palatul Copiilor şi să înveţe cât mai mult. Ca să devină o celebritate, trebuie să se străduiască şi să aibă o pasiune pentru muzică”.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite