Mihaela Iorga, directorul liceului Șerban Cioculescu: „În sistemul privat se muncește mai mult decât la stat”
0Mihaela Iorga a ajuns, după numai 10 ani de activitate, să conducă un liceu din postura de director.
Mihaela Iorga lucrează în învățământ de 14 ani. Și-a dorit să fie profesor încă din clasa I, iar visul său a devenit realitate.
„Mă gândeam să devin profesor încă din prima zi de școală. Am simțit că am înclinații pentru meseria asta, îmi place foarte mult să lucrez cu copiii și îmi place domeniul meu”, povestește Mihaela.
În timpul liceului și-a descoperit și pasiunea pentru fizică, iar de atunci a mers pe această linie, urmând și cursurile universitare în acest domeniu.
„A fost mai mult o întâmplare cu fizica, însă a devenit, pe parcurs, o pasiune. Profesorul nostru din vremea liceului era foarte exigent, așa că a trebuit să acord o atenție sporită acestei materii. Așa am ajuns să cunosc fizica foarte bine”, ne spune Mihaela Iorga.
După finalizarea facultății, a fost repartizată la liceul Victor Gomoiu din Vînju Mare, Mehedinți.
„M-am adaptat repede, chiar dacă am avut emoții, fiind primul meu post ca dascăl. Am învățat, în acei ani de ucenicie, că nu toți elevii sunt la fel și că fiecare are personalitatea sa și trebuie tratat ca atare”, mărturisește profesoara.
După 10 ani în sistem, a trecut la învățământul privat
De-a lungul carierei, Mihaela Iorga a predat școala din Vânători și la liceele Ștefan Paulian, Gheorghe Țițeica și Domnul Tudor. În 2007 însă, cariera sa a luat o altă turnură. După mai mult de 10 de ani de carieră în învățământul de stat, profesoara a trecut la cel privat, iar acum este foarte mulțumită de alegerea sa.
„Am renunțat la un post de titular în învățământul de stat și am acceptat un loc în mediul privat, lucru pe care puțini au curajul să îl facă. E o alegere de care sunt foarte mulțumită”, ne spune Mihaela. Oferta a venit de la liceul particular Șerban Cioculescu, instituție condusă, acum, de Mihaela Iorga.
„Învățământul românescv trece printr-o situație dificilă, la fel ca mai toate domeniile. Elevii nu mai sunt motivați să învețe, iar profesorii nu sunt motivați să îi învețe.
De aici decurg toate neajunsurile. După părerea mea, lucrând în ambele sisteme, pot spune că în privat se muncește mai mult. Aici dacă ai un singur copil în clasă pentru că ceilalți nu au venit, trebuie să ții ora.”, declară profesoara.