Turnu Severin: Codul portocaliu se menţine în nordul Mehedinţiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Codul portocaliu se menţine în nordul Mehedinţiului
Turnu Severin: Codul portocaliu se menţine în nordul Mehedinţiului

Ploile torenţiale au inundat, în ultimele 24 de ore, în nordul Mehedinţiului, un magazin, o casă, o anexă gospodărească şi 79 de hectare de teren agricol, au rupt 10 podeţe şi au izolat patru localităţi. 

Specialiştii de la Apele Române Mehedinţi au instituit, în această dimineaţă, cod roşu pe râul Motru, la Tirmigani, unde cota de pericol a fost depăşită cu 36 cm. Situaţia critică a fost în zona Negoieşti-Baia de Aramă, unde câteva familii şi-au evacuat animalele, întrucât râul Motru şi-a ieşit din matcă. „Era să mă ia apa cu purcel cu tot. Acum îi duc mai sus, la grajd. Mi-e frică, dacă vine apa mare?!”, ne-a spus Ion Bănescu, din Negoieşti.

În satul Comăneşti, pârâul Pistriţa a rupt un podeţ, trei sate fiind şi la această oră rupte de lume. Izolată este şi localitatea Băseşti, după ce apele râului Coşuştea Mică s-au umflat. Cea mai mare cantitate de precipitaţii s-a înregistrat la Tarniţa: 82,2 l/mp. Prefectul judeţului a anunţat, în această după-amiază, că 150 de reprezentanţi ai ISU, jandarmi şi reprezentaţi ai comunităţilor locale sunt în alertă şi pregătiţi să intervină în caz de pericol. La această oră, în Mehedinţi, se menţine codul portocaliu pe râurile Motru şi Coşuştea.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite