Mehedinţiul, pregătit pentru iarnă. Are utilaje de deszăpezire, dar şi stocuri de combustibil pentru energia termică a Severinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajele sunt pregătite în garaj.Foto: Arhivă
Utilajele sunt pregătite în garaj.Foto: Arhivă

Autorităţile din Mehedinţi sunt pregătite să facă faţă sezonului rece. Cel puţin asta susţin reprezentanţii instituţiilor deconcentrate care au luat parte, luni, la şedinţa Colegiului Prefectural.

Cele două Secţii de Drumuri Naţionale din Orşova şi Dr. Tr. Severin au prezentat deja măsurile ce vor fi luate în vederea asigurării condiţiilor optime de circulaţie pe toate drumurile naţionale din judetul Mehedinţi.

Astfel, 49 de utilaje la Secţia din Tr. Severin şi alte 10 la cea din Orşova sunt pregătite să intervină, în orice moment, pe cei aproape 400 de kilometri de drumuri naţionale din Mehedinţi.

“Secţia DN Dr. Tr. Severin are, în perioada de iarnă, are organizate în teritoriu şapte baze de deszăpezire: Tr. Severin, Balota, Broşteni, Strehaia, Vj. Mare, Devesel şi Gruia, precum şi două puncte de sprijin la Gura Văii şi Podul Jiu”, a precizat Gheorghe Dumitrescu, şef sector SDN Dr. Tr. Severin.

Prefectul Ion Mîţu le-a transmis drumarilor să se asigure că fiecare utilaj ce va fi folosit la deszăpezire are montat un aparat tahograf care să demonstreze timpul efectiv de lucru.

Reprezentanţii Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare au realizat şi ei o informare cu privire la asigurarea stocurilor de cărbune şi păcură pentru această iarnă, astfel încât să fie livrată energia termică necesară încălzirii locuinţelor din municipiul Drobeta Turnu Severin.

“Această planificare permite asigurarea necesarului lunar de consum, chiar şi în situaţia în care condiţiile meteorologice vor restricţiona posibilităţile de transport pe calea ferată sau pe şosele. Stocurile create, la această oră, permit atât pentru păcură, cât şi pentru cărbune funcţionarea în condiţii de siguranţă pentru o perioadă de aproximativ trei luni”, a precizat, la rândul său, Georgeta Chivu, reprezentantul societăţii de Termoficare din Severin. 

Aşadar, drumarii au utilajele necesare dezăpezirii şoselelor, iar societatea de termoficare are în stoc combustibil suficient preparării apei calde menajere şi a agentului termic, pe perioada sezonului rece. Vom vedea dacă se adeveresc toate acestea în iarnă, căci pe hârtie totul arată frumos.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite