Mehedințiul ar putea avea trei porturi turistice în Clisura Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Porturile din clisură vor fi valorificate
Porturile din clisură vor fi valorificate

Consiliul Județean Mehedinți a preluat de la Ministerul Transporturilor, porturile Șvinița, Tișovița, Dubova și Gruia. Autoritățile locale țintesc atragerea de fonduri europene, cu ajutorul cărora să transforme stațiile fluviale în porturi turistice și comerciale.

Decizia de transfer vine în urma solicitării transmise de către CJ Mehedinți, ministerului Transporturilor și Infrastructurii, iar în cursul zilei de ieri, Guvernul a aprobat memorandumul ministerului de resort.

„Am depus această solicitare în ideea de a obține fonduri europene pentru transformarea porturilor din clisura Dunării în portulețe turistice. În ceea ce privește portul de la Gruia, acesta ar putea deveni unul comercial, fie agricol, fie terminal de mărfuri. Este vorba despre un portofoliu de investiții pe care o să îl propun și unor potențiali investitori. Așteptăm și publicarea deciziei în monitorul oficial”, ne-a spus Marius Bălu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.
   
Investițiile vor fi urmărite
Potrivit unui comunicat emis de Guvernul României, toate veniturile obţinute din utilizarea infrastructurii de transport naval vor fi folosite pentru a acoperi cheltuielile de dezvoltare, funcţionare, întreţinere şi reparaţie a infrastructurii respective.

De asemenea, „în cazul în care veniturile obţinute nu sunt suficiente pentru a acoperi cheltuielile respective, autorităţile administraţiei publice locale sunt obligate să acopere aceste cheltuieli din bugetele proprii”, se arată în comunicatul Guvernului.

Trei dintre porturile preluate de CJ, Șvinița, Tișovița și Dubova, se află în clisura Dunării, având reale posibilități de dezvoltare turistică. În cazul în care se vor găsi investitori, portul Gruia va deveni unul comercial și ar putea funcționa ca terminal de mărfuri.

De altfel, scopul întregii acțiuni este ca autoritățile locale să poată gestiona o resursă importantă pentru dezvoltarea turismului și economiei locale. La nivelul țării au fost emise solicitări similare în județele Dolj și Alexandria.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite