Turnu Severin: 8 cazuri de gripa porcină în Mehedinți

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: 8 cazuri de gripa porcină în  Mehedinți
Turnu Severin: 8 cazuri de gripa porcină în Mehedinți

Clasa a VII – C de la Școala Generală nr 14 din municipiul Severin va fi închisă pentru o săptămână de zile din cauza gripei porcine

Rușinaru Constantin, în vârstă de 39 de ani, angajat în sectorul administrativ al Colegiului „Domnul Tudor”, întors recent din Spania, a fost internat la Secţia Boli Infecţioase a spitalului judeţean Severin, fiind diagnosticat cu gripă porcină. Nici ceilalţi doi membri ai familiei, respectiv soţia de 35 de ani, angajată a aceleiaşi instituţii de învăţământ, dar şi fiica lor, elevă în clasa a VII-a la Şcoala enerală nr.14 nu au scăpat neloviţi de virusul AH1N1. Dacă bărbatul se află internat, soţia şi fiica acestuia se află izoalaţi şi sub tratament la domiciliu, la fel ca și ceilalți doi elevi, doi frați gemeni ce au contactat virusul de la colega lor. Un alt caz de gripă nouă a apărut însă în noaptea de sâmbătă, un bărbat de 35 de ani întors recent din Italia fiind internat la secția Boli Infecțioase din Severin.

 „Din luna mai, în Mehedinţi au fost confimate 17 cazuri de suspiciune de gripă nouă, din care 4 au fost tratate şi vindecate, 12 se află în tratament, iar la ultimul se aşteaptă rezultatele analizelor”, a declarat directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, Marinică Stoian.

  Mâine se fa face triajul epidemiologic al elevilor

În urma acestor cazuri de gripă porcină confirmate, toate unităţile de învăţământ din judeţ vor trece mâine dimineaţă la un triaj epidemiologic riguros al tuturor elevilor. Conform lui Marinică Stoian, profesorii vor efectua un triaj al tutruror elevilor ce vor trece pragul şcolilor, iar toţi ei care vor prezenta simptome de răceală, vor fi trimişi la cabinetele medicale. „Cei ce vor strănuta, le va curge nasul sau vor tuşi, vor fi preluaţi de profesorul de serviciu şi duşi la cabineltele medicale. De altfel, ar trebui ca părinţii care văd că copii lor prezintă aceste simptome, să nu-i mai trimită la şcoală ci să se prezinte la medicul de familie”, mai suţine Stoian.

Mâine de dimineaţă, după sosirea rezultatelor de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, se va şti cu siguranţă dacă va fi confirmat şi cel de-al optulea caz de gripă porcină depistat în ultima săptămână în Mehedinţi.  

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite