Mehedinţenii sunt invitaţi să doneze sânge pentru a salva o viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Drobeta Turnu severin, a fost lansată, astăzi, o campanil de donare de sânge, intitulată “Implică-te! Donează! Salvează o viaţă!”.

Campania este susţinută de Organizaţia femeilor liberale din Mehedinţi, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Drobeta Turnu Severin şi se desfăşoară în perioada 1- 15 mai a.c.

image

Pentru protejarea sănătăţii donatorilor şi a primitorilor trebuie să fie îndeplinite următoarele condiţii: vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani, greutate corporală > 60 kg, femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lehuzie sau în perioada menstruală, donatorul să nu aibă hepatită de orice tip, TBC, sifilis, epilepsie, boli de piele sau miopie > -6 dioptrii. 

Avantajele donării sunt: controlul medical înaintea donării, analize gratuite (RH, grupă sanguină, HIV/SIDA, VDRL (sifilis), probe hepatice, AgHBs (hepatita B), AC HVC (hepatita C), Hb).

În plus, la fiecare donare se primesc 7 bonuri valorice de masă în valoare de aprox. 52 lei, dar şi o zi liberă plătită de la locul de muncă (în ziua donării).

Donarea se realizează la Centrul de Transfuzie Sanguină din Turnu Severin, de pe Bdul Carol I, Nr. 16, de luni până vineri, între orele 08,00 şi 10,30.

Medicul Stela Firu (Foto jos) face apel către toţi cei care ar putea să doneze sânge să se gândească la faptul că ar putea fi ei înşişi în situaţia celor care au nevoie de sânge 

image
Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite