Turnu Severin: Tinerii îşi petrec timpul liber la Cetatea Medievală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Tinerii  îşi petrec timpul liber la Cetatea Medievală
Turnu Severin: Tinerii îşi petrec timpul liber la Cetatea Medievală

Aerul misterios şi medieval Cetăţii Severinului, dar  şi al parcului ce o înconjoară ,este ca un magnet pentru zeci de tineri severineni care aleg să îşi petreacă timpul liber aici.

Ruinele Cetăţii Medievale a Severinului tind să devină locul preferat al tinerilor când vine vorba de o plimbare sau o gură de aer proapăt după o zi caniculară, aici strângăndu-se în fiecare seară zeci de cupluri de îndrăgostiţi sau tineri care îşi caută inspiraţia cântând la chiatară.”Locul acesta ne atrage în mod special pentru că ne transpune parcă în vremurile medievale. O plimbare aici este o seară perfectă pentru mine pentru că ascult muzică de la tinerii care compun aici melodii, mă răcoresc la fântânile din parc şi admir ceea ce strămoşii noştri ne-au lăsat”, susţine Valentina Popa,  studentă.


Muză pentru cântăreţi

Cei care aleg să vină la zidurile Cetăţii căutându-şi muza pentru versuri o găsesc de regulă foarte repede şi oferă tuturor celor ce se plimbă aici concerte gratis. „Nu cred că este un alt loc în Severin mai potrivit pentru inspiraţie decât Cetatea Medievală. Construcţia însăşi, natura, portul care este chiar aici în faţă şi Dunărea sunt un mix perfect din care ies cele mai bune versuri. Eu cu trupa mea venim seară de seară aici şi cântăm, iar lucrul care ne încântă pe noi cel mai mult este că niciodată nu ducem lipsă de spectatori şi aplauze. Este chiar mai bine decât pe o scenă”, susţine Andrei Vladcu, cântăreţ la chitară.

Clipe de istorie

Există totuşi şi persoane care nu cunosc întreaga istorie a Cetăţii pe care o vizitează cu atâta admiraţie.”Cetatea Severinului a fost pentru prima dată atestată într-un document în anul 1233 şi distrusă de turci în 1524. Istoria sa a fost foarte zbuciumată fiind stăpânită pe rând de Regatul maghiar şi domnii Ţării Româneşti. A jucat un rol important în lupta contra Imperiului Otoman şi a sfârşit fiind distrusă de forţele acestuia.

 În timpul domniei lui Mircea cel Bătrân cetatea a fost consolidată printr-o a doua incintă de apărare, devenind un punct de tranzit economic cu vamă şi târg periodic de schimb. Ar fi bine ca şi în zilele noastre Cetatea Medievală să mai aducă atât de mulţi turişti şi negustori cum o făcea odată”, susţine sorina Matacă, directorul Muzeului Regiunii Porţilor de Fier, explicând istoria Cetăţii.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite