FOTO/Turnu Severin: Medicii vor opera printre materiale de construcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 După ani întregi în care nu s-au făcut decât mici peticiri, îmbunătăţirile care le vor fi aduse secţiilor de Terapie Intensivă şi bloc operator,  le vor schimba total faţa

Spital Judeţean va fi reabilitat, în această perioadă, făcându-se îmbunătăţări majore la Terapie Intensivă, blocul operator de la pediatrie şi cel de la chirurgie. Reabilitarea a început chiar de marţi, când, a fost predat amplasamentul către constructori.

Pentru îmbunătăţări s-au alocat fonduri de 1,2 milioane de lei, iar lucrarea va fi finalizată în aproximativ 3 luni de zile.

image

“Lucrarea se preconizează a fi gata în termen de trei luni de zile, este o reabilitare consistentă, plecând de la instalaţie sanitară, instalaţie termică, toate circuitele de aer, de hidrogen, de oxigen care există în zona blocului operator, parchet acolo unde se impune, lavabilă în toate încăperile…”, declară Marius Bălu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Aparatură veche

Pentru ca activitatea spitalului să nu fie afectată, intervenţiile chirurgicale se vor desfăşura decât în jumătate de secţie, în timp ce cealaltă jumătate va fi reabilitată.

image

“Lucrările au început de marţi la blocul operator de la chirurgie şi pediatrie. Este o lucrare care necesită foarte mare atenţie, pentru că nu putem opri operaţiile. Într-o jumătate de secţie se va reabilita, în cealaltă jumătate se va opera, conform graficului, pentru că nu putem perturba activitatea spitalului, iar la Terapie Intensivă la fel, de aceea spun, trebuie foarte mare atenţie”, mai adaugă acesta.
 

În opinia purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean,  îmbunătăţirile sunt bine-venite, dar consideră că acest lucru nu prezintă o prioritate faţă de nevoia acută de aparatură pe care o necesită spitalul.

Aparatele de anestezie generală, intrumentele şi restul aparatelor sunt vechi şi necesită înlocuire.

“Nu spun că această reabilitare nu este bună, dar cea mai mare problemă cu care ne confruntăm este aparatura destul de veche. În mod normal ea ar trebui să se schimbe la 5-10 ani, lucru care nu se întâmplă”, declară Cristian Jianu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Severin.

Repercursiuni asupra pacienţilor

Din cauza uzurii acesteia, pot exista repercursiuni grave asupra pacienţilor.

image

“În momentul când lucrezi cu aparate vechi te simţi nesigur pe ceea ce faci, pot să apară complicaţii la pacienţi…şi în momentul când lucrezi cu aparatură veche nu ai un randament. Creşte durata de spitalizare a bolnavilor, aceştia sunt prost supravegheaţi…”, adaugă acesta.

Pentru ca secţiile respective să fie dotate şi cu aparatură, ar mai fi nevoie de fonduri de aprozimativ 500 000 de euro.

image

“Când spun aparatură la blocul operator şi la Terapie Intensivă, mă refer la toate monitoarele prezente acolo, ori monitoarele astea trebuie să fie performante ca să verifice anumite constante. Funcţiile vitale trebuie în permanenţă monitorizate. Pentru ca aparatele să fie înlocuite, am mai necesita fonduri de aproximativ 500 000 euro”, mai spune dr. Jianu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite