Lupta împotriva HIV/SIDA a fost marcată şi la Drobeta Turnu Severin. Oamenii au primit prezervative gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Cristiana Chiriloiu, medicul care a informat  severinenii despre această maladie
Cristiana Chiriloiu, medicul care a informat severinenii despre această maladie

 Participanţii la parada organizată cu ocazia Zilei Naţionale  au primit, de la voluntarii Crucii Roşii şi medicii Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, pliante şi prezervative

Ca în fiecare an, în data de 1 Decembrie se celebrează Ziua Mondială de Luptă împotriva HIV/SIDA. Pentru anul acesta, sloganul este „Zero noi infecţii HIV. Protejându-te pe tine, îi protejezi pe ceilalţi!”

În întreaga lume, acest eveniment oferă ocazia desfăşurării unei campanii de conştientizare, între 15 noiembrie – 15 decembrie, care sa atraga atentia asupra riscurilor de transmitere şi asupra posibilităţilor actuale de prevenire şi tratament.

În judeţul Mehedinti, în momentul actual exista opt cazuri de persoane seropozitive (virusul HIV prezent) şi 10 persoane bolnave de SIDA şi sub tratament gratuit prin program naţional. Nu s-au depistat cazuri noi faţă de anul 2010 şi nu există copii în statistică pentru că aceştia deja au devenit adulţi.

„Direcţia de Sănătate publică Mehedinţi în colaborare cu filiala de Cruce Roşie Mehedinţi am distribuit în rândul populaţiei prezente, pliante desopre cum se transmite şi cum nu se transmite,  metodele de infectare cu HIV-Sida şi prezervative”, a declarat Cristiana Ligia Chiriloiu, şef Compartimentul de Promovare  a Sănătăţii.

SIDA este stadiul grav, final, al unei boli transmisibile numită infecţia cu HIV (virusul imunodeficienţei umane). Aceasta determină slabirea capacităţii de apărare a organismului uman, oamenii afectaţi putând dezvolta o varietate de boli pe care, în condiţii normale, organismul le-ar putea combate prin mijloace proprii.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite