Matei Alexe, luptătorul de argint al Jandarmeriei Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A cochetat cu boxul şi culturismul, iar de şase ani face kick-boxing. Este singurul jandarm din judeţ, medaliat la un campionat naţional de Unifight.

Este unul dintre cei mai buni luptători ai Jandarmeriei Mehedinţi. De şase ani lucrează în cadrul Detaşamentului Mobil, astfel că zi de zi, ia parte la misiuni care mai de care mai diverse: de la cele din stradă sau de pe stadioane, până la percheziţiile din locuinţele infractorilor.

Pare fioros în spatele unei ţinute impecabile, însă rămâne impresionat de dramele celor din jur. Iar faţa nici că îl trădează. „În toţi aceşti ani, misiunile care m-au marcat şi mă marchează, în continuare, sunt cele cu executorii judecătoreşti, în care trebuie să iei un minor de lângă părinţi, de exemplu.

Este dificil, pentru că te atinge la suflet. Dar nu ai ce să faci, trebuie să respecţi procedurile”, ne spune plutonierul Matei Alexe.

Destinul l-a purtat încă din adolescenţă spre lumea militară. Când era mic visa la o carieră de poliţist, însă cu trecerea anilor, odată cu efectuarea stagiului militar, şi-a încadrat atenţia spre jandarmerie.

După terminarea Liceului Industrial Nr. 2 din Severin, Alexe a intrat în armată, la jandarmi. A terminat-o în iunie 2005, iar în septembrie avea să fie încadrat în instituţie. Şi nu oriunde, ci direct în Detaşamentul Mobil.

„M-am adaptat foarte repede, deoarece am făcut armata aici. Cunoşteam regulile, regulamentele şi eram familiarizat cu totul. Ditotdeauna mi-a plăcut disciplini din această armă”, adaugă subofiţerul.  


Îşi doreşte aurul şi participarea la CE  
Momentul intrării „în pâine” a fost şi momentul unui nou început în lumea sportului. Descoperit de către instructorul unităţii, Ion Schintee, Matei Alexe a ajuns, în acest an, medaliat cu argint la Campionatul Naţional de Unifight al MAI, la categoria 100 kg în stil full-contact.

„Încă de la început, de când s-a angajat, am observat că are calităţi deosebite, atât fizice, cât mai ales un caracter extraordinar.

Este un băiat muncitor, un baiat cu care am plecat la drum, de la zero în domeniul artelor marţiale şi, iată-ne, după cinci, şase ani de zile, obţinând argintul la Campionatul Naţional de Unifight.

Au fost momente în viaţa lui, când a fost atât de aglomerat în plan profesional şi familial, încât noi am crezut că o să cedeze şi o să întrerupă antrenamentele. Numai că şi-a revenit, iar rezultatele au confirmat efortul depus”, ne-a spus antrenorul Ion Schintee.

Este prima medalie pe care plutonierul Matei Alexe o aduce pentru instuţia în care lucrează, însă nu se mulţumeşte cu puţin. Îşi doreşte aurul şi selecţia în Lotul Naţional de Unifight pentru a participa la Campionatele Europene. 

Profil
Născut: 22 mai 1984, Drobeta Turnu Severin
Studii: Facultatea de Drept şi Administraţie Publică, Specializarea Drept- Bucureşti
Experienţă: din 2005, subofiţer în Jandarmerie
Familie: căsătorit

Ce amintiri plăcute te încearcă în urma misiunilor?
Misiunile plăcute sunt cele care, la finalul lor, eşti mulţumit de ceea ce ai făcut. Când ştii că ţi-ai îndeplinit cu totul atribuţiunile şi că, acolo unde ai fost, la faţa locului, lumea este mulţumită de ceea ce ai făcut, te simţi bine.  

Ce le transmiţi celor care vor să intre în sistem? Mai merită?
Merită să fii jandarm, chiar în perioada aceasta de criză. Este o meserie interesantă, poţi să-I ajuţi pe ceilalţi. Noi, jandarmii, suntem o structură de ordine bine întemeiată şi oricând suntem la datorie.

Misiunea noastră este să ne facem onorabil treaba. De aceea, recomand această slujbă tinerilor care înţeleg puterea sacrificiului şi care sunt atraşi de haina militară, aşa cum sunt eu.

Ce-i place?
Admir frumuseţea interioară, îmi plac oamenii naturali şi cei care nu vor să pară ceea ce nu sunt. În timpul liber, prefer să ascult muzică de club şi să fac sport.

Ce nu-i place?
Urăsc invidia, meschinăria şi egoismul. Nu-mi plac cei care vor să ajungă sus cu puţină muncă sau chiar deloc şi nici prin înşelătorii. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite