FOTO Măsuri ferme pentru incendiatorii inconştienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Pompierii încearcă să ţină sub control focul
Pompierii încearcă să ţină sub control focul

Prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, s-a arătat îngrijorat de numărul mare al incendiilor de vegetaţie uscată, înregistrat în ultimele zile în judeţul Mehedinţi

 Incendiile  de la sfârşitul săptămânii  nu au ars numai vegetaţia uscată de pe terenurile agricole ci au afectat şi gospodăriile oamenilor, iar două persoane şi-au pierdut viaţa din cauza focului scăpat de sub control.

“Este foarte grav ceea ce se întâmplă zilele acestea în Mehedinţi. Sute de cetăţeni au incendiat cu bună intenţie suprafeţele de teren agricol şi focul a scăpat de sub control.

Vreau să le transmit tuturor mehedinţenilor să nu mai recurgă la această metodă de curăţatea a terenurilor. Incendierea cu bună ştiinţă este pedepsită de Codul penal şi celor care pun în pericol vieţile omeneşti şi bunurile materiale ale semenilor li se vor întocmi dosare penale”, a declarat Ion Mîţu.

Prefectul Ion Mîţu a cerut pompierilor măsuri ferme pentru incendiatori

Prefectul a cerut reprezentanţiilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă să aplice legea şi să pedepsească orice act de inconştienţă.

O cauza a numărului crescut de incendii este aceea că proprietarii terenurilor dau foc suprafeţelor agricole necultivate pentru a nu pierde subvenţia primită din partea APIA, în cazul în care se constată că pământul nu este lucrat.

De cele mai multe ori incendiul provocat nu poate fi controlat şi  se extinde la gospodăriile din jur sau la la păduri şi plantaţii de pomi fructiferi sau viţa-de-vie.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite